topBanner
Ugnsbakad sej

Ugnsbakad sej

med krämig dillsås, rostade rotfrukter och picklad gurka

Här bjuder vi på en lättlagad, klassisk och riktigt god fiskrätt som bara tar en halvtimme att laga och som sköter sig själv i ugnen. De rostade rotfrukterna kryddad du med en aromatisk vitlöks- och örtkryddblandning, och fisken tillagas i en krämig gräddsås smaksatt med dill, vitlök och senap. Servera med nypicklad gurka, garnera med färsk dill på toppen och låt väl smakas.

Taggar:Under 600 kcal
Allergener:mjölksellerisenapfisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Rotfruktsmix

1 påse

Dill

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 tsk

Senap

(Innehållersenap)

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot, lila

1 st

Palsternacka

1 st

Gurka

4 g

Vitlöksflörter

25 ml

Vitvinsvinäger

250 g

Sej

(Innehållerfisk)

Ingår inte i din leverans

Socker*

2 msk

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1895 kJ
Energi (kcal)453 kcal
Fett17 g
varav mättat10 g
Kolhydrater44 g
varav socker23 g
Protein29 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Skär oskalad rotfruktsmix, lila morot och palsternacka i 2 cm stora bitar. Dela lök i 2 cm stora klyftor.

Placera alla rotfrukter och lök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja* och smaksätt med Vitlöksflörter samt en nypa salt* och peppar*.

2

Vänd på rotfrukterna och rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills de är mjuka.

3

Medan rotfrukterna tillagas, finhacka dill och vitlök.

Skiva gurka tunt.

Vispa upp matlagningsgrädde, vitlök, grönsaksbuljong, senap [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers], hälften av dillen, en nypa salt* och peppar* i en bunke.

4

När det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid, placera sej i en ugnsform och tillaga i ugnen i 10-12 min eller tills den är färdig.

När det återstår 5 min av fiskens tillagningstid, häll gräddsåsen över fisken och låt tillaga i ugnen de resterande minuterna.

VIKTIGT: Fisken är färdiglagad när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

5

Medan fisken tillagas, blanda vitvinsvinäger, vatten* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers], en nypa salt* och socker* i en bunke. Tillsätt gurka och låt pickla i 5-10 min.

6

Häll av lagen från gurkan.

Fördela rostade rotfrukter och lök samt ugnsbakad sej mellan era tallrikar. Skeda över dillsåsen och toppa med picklad gurka. Garnera med resterande dill, och hugg in.