Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Har du testat vegokebab? Det är plantbaserade bitar som går supersnabbt att tillaga och kan smaksättas med valfria kryddor. I dag väljer vi sriracha, sweet chilisås, vitlök, soja och ketchup som ger kebaben både smak och en härlig, lite klibbig konsistens. Vi kokar ris att servera som tillbehör och gör en syrlig gurksallad med morot och lime. Asiatisk majonnäs, sesamfrön och färsk koriander fulländar middagen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)
40 g
Sweet chilisås
20 g
Sriracha
1 portionspåse
Koriander
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
½ st
Lime
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)
1 st
Morot, Julienne
1 st
Gurka
150 g
Jasminris
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 2)
1 msk
Ketchup (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Smör (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta sedan av kastrullen från värme.
Under tiden, grovhacka gurka. Finhacka eller pressa vitlök. Halvera lime [1/2 st, 2P].
Blanda morot, gurka, limesaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor skål och ställ åt sidan.
Blanda sriracha, sweet chilisås, vitlök, sojasås och ketchup [1 msk | 2 msk] i en liten skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegokebab med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt.
Tillsätt smör [1 msk | 2 msk] och Ginger Ninja och stek i 30 sek, tills väldoftande och smöret har smält.
Tillsätt sweet chili-blandning, vänd runt och ta av från värme.
Lägg upp ris i skålar. Toppa med gurksallad, vegokebab och sesamfrön.
Servera med en klick asiatisk majonnäs och garnera med rivna korianderblad.