Stekta ricotta- och zucchinifritters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekta ricotta- och zucchinifritters

Stekta ricotta- och zucchinifritters

med krispig prosciutto och rostade grönsaker

Zucchinifritters med ost är ett ytterst välsmakande alternativ till klassiska köttbullar. Våra fritters innehåller förutom zucchini, även salladslök, persilja, ricotta och gräslök. Ikväll serverar vi dem med rostad tomat och potatis, krispig prosciutto och krämig yoghurt med citron, ricotta och örter.

Taggar:
Barnvänlig
Lågkalori
Allergener:
Sulfiter
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

½

Citron

1

Salladslök

1

Bladpersilja

1

Gräslök

2

Tomat

12

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1

Zucchini

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

100

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

50

Prosciutto

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

4

Vetemjöl (steg 4)

1

Ägg (steg 4)

½

Salt (steg 4)

1

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)652 kcal
Energi (kJ)2728 kJ
Fett26.5 g
varav mättat10.4 g
Kolhydrater76.6 g
varav socker14.4 g
Protein28 g
Salt4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. 

Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, tills möra. 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, halvera citron [½ st, 2P].

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.

Finhacka persilja och gräslök.

Grovhacka tomat.

Blanda tomat och balsamvinäger i en liten skål.

Tillsätt tomat till plåten när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid. 

Förbered råvaror
3

Riv zucchini. Lägg den i en sil, strö över salt och låt rinna av i 10 min.

Placera avrunnen zucchini i en ren kökshandduk och pressa ur så mycket vätska som möjligt.

Under tiden, blanda yoghurt, en skvätt citronjuice, hälften av persiljan, hälften av ricottan och hälften av gräslöken i en liten skål. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan tills servering.

Stek prosciutto
4

Blanda zucchini, ägg [1 st | 2 st], grönsaksbuljong, vit salladslök, resterande persilja, resterande ricotta och resterande gräslök i en stor skål.Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

Rör i vetemjöl [1/2 dl | 1 dl], och ställ åt sidan.

Värm en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek prosciutto i 3-4 min, tills krispig. 

Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

Stek fritters
5

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Med en sked, lägg i tillräckligt med smet i klickar så att det blir 2 fritters per person. Platta till dem med en stekspade och stek i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Fortsätt med resten av smeten.

TIPS: Vänd inte fritters för tidigt, då kan de gå sönder.

Servera
6

Lägg upp fritters, potatis och tomat på tallrikar.

Toppa med yoghurt, prosciutto och grön salladslök.