Skip to main content
Stekt rumpstek och dragonaioli
Stekt rumpstek och dragonaioli

Stekt rumpstek och dragonaioli

med bakade rosmarinspommes och haricots verts

4.7
(93)

Dags att bjuda en speciell person på en romantisk middag eller skämma bort familjen lite extra i helgen? Oavsett vem du vill imponera på kan det inte gå fel med denna lyxiga rätt. Vi steker rumpstek till perfektion och serverar den med kripsiga rosmarinspommes, vitlöksdoftande haricots verts och en krämig dragonaioli.

Taggar:
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Ägg
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Schalottenlök

½ st

Rosmarin

2 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Dragon

150 g

Haricots verts

80 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

300 g

Rumpstek

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 1)

Näringsvärden

Energi (kJ)4738 kJ
Energi (kcal)1133 kcal
Fett29.5 g
varav mättat3.4 g
Kolhydrater52.7 g
varav socker7.1 g
Kostfiber5.6 g
Protein37.5 g
Salt2.8 g
Potassium1150 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes.

Grovhacka rosmarinsblad [1/2 kvist, 2P].

Placera pommes på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper och blanda med rosmarin, olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Förbered råvaror
2

Finhacka dragon och schalottenlök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Ansa haricots verts.

Blanda dragonaioli
3

Blanda aioli, dragon och schalottenlök i en liten skål.

Smaka av med salt och peppar.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. 

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt. Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Stek haricots verts
5

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek haricots verts, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i 2 min.

Tillsätt vitlök och stek i 1 min.

Servera
6

Lägg upp rumpstek, rosmarinspommes och haricots verts på tallrikar.

Toppa kött med dragonaioli.