Grillad rumpstek och dragonaioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grillad rumpstek och dragonaioli

Grillad rumpstek och dragonaioli

med bakade rosmarinspommes och haricots verts

Dags att bjuda en speciell person på en romantisk middag eller skämma bort familjen lite extra i helgen? Oavsett vem du vill imponera på kan det inte gå fel med denna lyxiga rätt. Vi steker rumpstek till perfektion och serverar den med kripsiga rosmarinspommes, vitlöksdoftande haricots verts och en krämig dragonaioli.

Taggar:
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Schalottenlök

½ st

Rosmarin

2 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Dragon

150 g

Haricots verts

80 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

300 g

Rumpstek

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4738 kJ
Energi (kcal)1133 kcal
Fett29.5 g
varav mättat3.4 g
Kolhydrater52.7 g
varav socker7.1 g
Protein37.5 g
Salt2.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Förvärm din grill så att den blir väldigt het.

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes.

Grovhacka rosmarinsblad [1/2 kvist, 2P].

Placera pommes på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper och blanda med rosmarin, olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Förbered råvaror
2

Finhacka dragon och schalottenlök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Ansa haricots verts.

Blanda dragonaioli
3

Blanda aioli, dragon och schalottenlök i en liten skål.

Smaka av med salt och peppar.

Grilla kött
4

Lägg kött på grillen när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. 

Grilla kött i 2-3 min per sida, eller tills tillagad så som du önskar. Lägg över på en tallrik. 

Stek haricots verts
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek haricots verts, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i 2 min.

Tillsätt vitlök och stek i 1 min.

Servera
6

Lägg upp rumpstek, rosmarinspommes och haricots verts på tallrikar.

Toppa kött med dragonaioli.