Stekt rumpstek och bearnaiseaioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt rumpstek och bearnaiseaioli

Stekt rumpstek och bearnaiseaioli

med bakade rosmarinspommes och haricots verts

Dags att bjuda en speciell person på en romantisk middag eller skämma bort familjen lite extra i helgen? Oavsett vem du vill imponera på kan det inte gå fel med denna lyxiga rätt. Vi steker rumpstek till perfektion och serverar den med kripsiga rosmarinspommes, vitlöksdoftande haricots verts och en krämig bearnaiseaioli.

Taggar:
Glutenfri
Mjölkfri
Proteinrik
Allergener:
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Schalottenlök

½ st

Rosmarin

2 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Dragon

150 g

Haricots verts

80 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

300 g

Rumpstek

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4738 kJ
Energi (kcal)1133 kcal
Fett29.5 g
varav mättat3.4 g
Kolhydrater52.7 g
varav socker7.1 g
Protein37.5 g
Salt2.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes.

Grovhacka rosmarinsblad [1/2 påse, 2P].

Placera pommes på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper och blanda med rosmarin, olivolja, salt och peppar.

Rosta i 25–35 min, eller tills gyllene.

Förbered råvaror
2

Finhacka dragon och schalottenlök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Ansa haricots verts.

Blanda bearnaiseaioli
3

Blanda aioli, dragon och schalottenlök i en liten skål.

Smaka av med salt och peppar.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Stek kött i 3-4 min per sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för genomstekt.

Stek haricots verts
5

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek haricots verts, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i 2 min.

Tillsätt vitlök och stek i 1 min.

Servera
6

Lägg upp rumpstek, rosmarinspommes och haricots verts på tallrikar.

Toppa kött med bearnaiseaioli.