Ostronskivling är en mild och aromatisk svamp som spelar huvudrollen i dagens pastarätt. Vi steker den gyllene och tillsätter den i en kryddig och krämig sås med matlagningsgrädde, lök, vitlök, chili, riven ost och spenat som smaksätts med tomatpuré och rökt paprika. Crumble med rostade valnötter och panko blir en krispig topping som ger extra konsistens.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Röd chili
4 g
Vitlöksflörter
2 st
Vitlöksklyfta
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Rökt paprikapulver
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
30 g
Spenat
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 burk
Tomatpuré
1 st
Rödlök
200 g
Ostronskivling
40 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
2 msk
Sparat pastavatten
1 msk
Olja till pangratatto
¼ tsk
Salt till pangrattato
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till svamp
½ msk
Olja till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, grovhacka valnötter.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek panko och valnötter i 3–4 min, tills gyllene och krispiga.
Krydda med salt och en nypa peppar och ställ åt sidan i en skål.
Finhacka lök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera, kärna ur och finhacka chili.
Riv svamp i 2 cm stora bitar.
Skölj spenat.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp i 3–4 min, tills brynt. Krydda med salt och en nypa peppar och ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
Hetta upp olivolja i stekpannan på medelhög värme. Stek lök, vitlök och chili i 1–2 min, eller tills mjuka.
Tillsätt tomatpuré, matlagningsgrädde, sparat kokvatten, Vitlöksflörter, grönsaksbuljong och rökt paprikapulver och sjud i 3–4 min, eller tills tjocknat.
Rör ner kokt pasta, svamp, riven ost, spenat och en nypa peppar i såsen.
Lägg upp svamppasta i skålar.
Toppa med valnötscrumble.