HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSötsur Kyckling
topBanner
Sötsur kyckling

Sötsur kyckling

med bulgur och ananas

Ikväll lagar vi kyckling, paprika, ananas och cashewnötter kokt i en supergod sötsur sås. Läckert tilbehör är bulgur som får extra god smak av att bli kokt i buljong.

Taggar:Snabb
Allergener:glutensojasesamsulfiternötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Röd paprika

300 g

Ketchup

25 ml

Hoisinsås (vegetarisk)

(Innehållergluten, soja, sesam)

20 g

kycklingbröstfilé

170 g

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

1 tsk

Kycklingbuljong

½ dl

Cashewnötter

(Innehållernötter)

Bulgur

(Innehållergluten)

Salladslök

Ananas

Rödlök

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

Socker*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)562.9 kcal
Energi (kJ)2355.1733 kJ
Fett10.52 g
varav mättat2.6 g
Kolhydrater62.7275 g
varav socker6 g
Protein47.25 g
Salt0.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Tillsätt bulgur och buljong, och koka i 9-10 min eller till de är ‘al dente. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. 

2

Skär paprika i 2 cm breda bitar. Skär rödlök i 2 cm tjocka klyftor. Skär bort ananasskalet och tärna ananas i 1 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt. Grovhacka cashewnötter. Skär kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 3-4 min under omrörning. Krydda med salt* och peppar*. Tillsätt rödlök, ananas, paprika och cashewnötter och stek i 2-3 min.VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Finhacka (eller pressa) vitlök. Blanda vitlök, ketchup, hoisinsås, vitvinsvinäger, socker* och vatten* (se ingredienslistan) i en liten skål.

5

Häll såsen över kycklingen och grönsaker och sjud i 1-2 min.

6

Lägg upp bulgur i skålar och toppa sötsur kyckling och grönsaker. Garnera med salladslök.