topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sötsur kyckling

Sötsur kyckling

med bulgur och ananas

Ikväll lagar vi kyckling, paprika, ananas och cashewnötter kokt i en supergod sötsur sås. Läckert tilbehör är bulgur som får extra god smak av att bli kokt i buljong.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Röd paprika

25

Ketchup

30

Hoisinsås

300

Kycklingbröstfilé

25

Vitvinsvinäger

4

Kycklingbuljong

20

Cashewnötter

170

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Salladslök

50

Ananas

1

Rödlök

1

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1

Socker

½

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)563 kcal
Energi (kJ)2355 kJ
Fett10.52 g
varav mättat2.6 g
Kolhydrater62.73 g
varav socker6 g
Protein47.25 g
Salt0.6 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Tillsätt bulgur och buljong, och koka i 9-10 min eller till de är ‘al dente. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. 

Förbered råvaror
2

Skär paprika i 2 cm breda bitar. Skär rödlök i 2 cm tjocka klyftor. Skär bort ananasskalet och tärna ananas i 1 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt. Grovhacka cashewnötter. Skär kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 3-4 min under omrörning. Krydda med salt* och peppar*. Tillsätt rödlök, ananas, paprika och cashewnötter och stek i 2-3 min.VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda sötsur sås
4

Finhacka (eller pressa) vitlök. Blanda vitlök, ketchup, hoisinsås, vitvinsvinäger, socker* och vatten* (se ingredienslistan) i en liten skål.

Sjud sötsur sås
5

Häll såsen över kycklingen och grönsaker och sjud i 1-2 min.

Servera
6

Lägg upp bulgur i skålar och toppa sötsur kyckling och grönsaker. Garnera med salladslök.