Ikväll lagar vi kyckling, paprika, ananas och cashewnötter kokt i en supergod sötsur sås. Läckert tilbehör är bulgur som får extra god smak av att bli kokt i buljong.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Röd paprika
25
Ketchup
30
Hoisinsås
300
Kycklingbröstfilé
25
Vitvinsvinäger
4
Kycklingbuljong
20
Cashewnötter
170
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Salladslök
50
Ananas
1
Rödlök
1
Vitlöksklyfta
1
Socker
½
Vatten
Koka upp en kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Tillsätt bulgur och buljong, och koka i 9-10 min eller till de är ‘al dente. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.
Skär paprika i 2 cm breda bitar. Skär rödlök i 2 cm tjocka klyftor. Skär bort ananasskalet och tärna ananas i 1 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt. Grovhacka cashewnötter. Skär kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 3-4 min under omrörning. Krydda med salt* och peppar*. Tillsätt rödlök, ananas, paprika och cashewnötter och stek i 2-3 min.VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Finhacka (eller pressa) vitlök. Blanda vitlök, ketchup, hoisinsås, vitvinsvinäger, socker* och vatten* (se ingredienslistan) i en liten skål.
Häll såsen över kycklingen och grönsaker och sjud i 1-2 min.
Lägg upp bulgur i skålar och toppa sötsur kyckling och grönsaker. Garnera med salladslök.