Skip to main content
Snabba sweet chili-stekta vegostrimlor
Snabba sweet chili-stekta vegostrimlor

Snabba sweet chili-stekta vegostrimlor

med gurksallad och sesammajonnäs

Har du testat vegokebab? Det är plantbaserade bitar som går supersnabbt att tillaga och kan smaksättas med valfria kryddor. I dag väljer vi sriracha, sweet chilisås, vitlök, soja och ketchup som ger kebaben både smak och en härlig, lite klibbig konsistens. Vi kokar ris att servera som tillbehör och gör en gurksallad med morot och asiatisk dressing. Sesammajonnäs, sesamfrön och färsk koriander fulländar middagen.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Vegetarisk
Comfort Food
Allergener:
Senf
Egg
Sesamzaad
Soja
Hvede
Gluten
Avoine

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

50 g

Vegansk sesammajonnäs

1 st

Koriander

150 g

Jasminris

1 st

Gurka

25 ml

Sojasås

1 st

Vitlöksklyfta

40 g

Sweet chilisås

200 g

Vegansk kebab

10 g

Sesamfrön

1 st

Morot, Julienne

20 g

Sriracha

20 g

Asiatisk dressing

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Ketchup till sås

¼ tsk

Salt till vegoprotein

1 msk

Smör till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)3465 kJ
Energi (kcal)828 kcal
Fett39.5 g
varav mättat11 g
Kolhydrater89.4 g
varav socker23.3 g
Kostfiber4 g
Protein25.6 g
Salt8.7 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta sedan av kastrullen från värme.

Blanda sallad
2

Under tiden, grovhacka gurka.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda morot, gurka, asiatisk dressing och salt i en stor skål och ställ åt sidan.

Blanda sriracha, sweet chilisås, vitlök, sojasås och ketchup i en liten skål.

Stek vegansk kebab
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegansk kebab med salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt.

Tillsätt smör och Ginger Ninja och stek i 30 sek, tills väldoftande och smöret har smält.

Tillsätt sweet chili-blandning, vänd runt och ta av från värme.

Servera
4

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med gurksallad, vegansk kebab och sesamfrön.

Servera med en klick sesammajonnäs och garnera med rivna korianderblad.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image