Skip to main content
Klassisk lax- och färskostbagel

Klassisk lax- och färskostbagel

2 portioner | med kapris och dill

Enkla och läckra recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till 2 personer. Sugen på en riktig lunchklassiker? Här är den: nyrostad bagel med rökt lax, färskost med dill och kapris. Smaklig spis!

Allergener:
Korn
Gluten
Sesam
Vete
Fisk
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstidtio minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Sesambagel

(Innehåller: Korn, Gluten, Sesam, Vete)

100 g

Kallrökt lax

(Innehåller: Fisk)

150 g

Färskost

(Innehåller: Mjölk)

30 g

Kapris

1 st

Dill

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)2566 kJ
Energi (kcal)613 kcal
Fett29.1 g
varav mättat13.6 g
Kolhydrater63.7 g
varav socker7.3 g
Kostfiber2.8 g
Protein27.3 g
Salt4.6 g

Instruktioner

Rosta bagels
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du vill rosta bagels.

Dela på bagels.

Placera bagels med skärsidan upp på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta i ugnen i 6–8 min, eller tills krispiga och gyllene.

TIPS: Våra bagels kan ätas rätt ur påsen, men vi rekommenderar att rosta dem.

Hacka dill
2

Finhacka dill. 

Krydda färskost
3

Blanda färskost och dill i en liten skål. Krydda med salt och en nypa peppar. 

Servera
4

Bre färskost på bagelhalvorna.

Fyll bagels med lax och kapris.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova