Kebabrulle är en take away-favorit för många, och i kväll serverar vi vår egen hemlagade vegovariant på denna klassiker. Vi steker vego-kebab i kryddblandningen Panamat och serverar den i varma tortillas med en sallad som får smak av syltad rödlök och srirachamajonnäs. Za'atar-kryddade pommes blir ett perfekt tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)
500 g
Potatis
½ st
Rödlök
100 g
Vegansk srirachamajonnäs
150 g
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
4 g
Za'atar
(Innehåller Sesam)
4 g
Panamat
½ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt, za'atar [1/2 påse, 2P] och peppar.
Rosta i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, skär lök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Blanda lök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och tillräckligt med vatten för att täcka lök i en liten skål. Ställ åt sidan.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 6 min av potatisens tillagningstid.
Stek vego-kebab med Panamat och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Häll av lag från lök precis innan servering.
Blanda hälften av srirachamajonnäs, salladsmix, lök och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.
Lägg vego-kebab och sallad i mitten på varje tortilla.
Vik in ändarna och rulla ihop til en burrito.
Servera med pommes och resterande srirachamajonnäs.