Skip to main content
Rumpstek och dragon- och senapssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rumpstek och dragon- och senapssås

Rumpstek och dragon- och senapssås

med persiljepotatis, palsternacka & sparris

Unna dig en middag med guldkant med vår pannstekta rumpstek som serveras med persiljeslungad potatis, rostad palsternacka, stekt sparris och en ljuvlig senapssås med färsk dragon.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Rumpstek

2 st

Palsternacka

1 st

Citron

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Bladpersilja

1 st

Dragon

12 g

Grov senap

(Innehåller: Senap)

400 g

Småpotatis

1 paket

Sparris, grön

½ st

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till rotfrukter

¼ tsk

Salt till grönsaker

2 msk

Olja till sås

¼ tsk

Salt till sås

1 msk

Smör till potatis

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2771 kJ
Energi (kcal)662 kcal
Fett27.6 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater65.3 g
varav socker15.2 g
Protein39.4 g
Salt4 g

Instruktioner

Rosta palsternacka
1

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda med salt.

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skala och skär palsternacka i 1 cm breda stavar.

Placera palsternacka på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills gyllene.

Halvera citron.

Koka potatis
2

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar.

Ställ åt sidan under lock.

Stek grönsaker
3

Skär bort ändarna från botten av sparrisen.

Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek sparris i 3–4 min, eller tills mjuk. Krydda med salt och en nypa peppar.

Ta av pannan från värme och pressa över en generös skvätt citronsaft. Lägg över sparris på en tallrik och håll varm.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer att fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Blanda sås
5

Grovhacka dragon och persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka schalottenlök.

Blanda dragon, vitlök, senap, schalottenlök, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Vänd potatis med persilja och smör innan servering.

Skär kött i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp potatis, kött och grönsaker på tallrikar.

Ringla senapssås över kött.