Unna dig en middag med guldkant med vår pannstekta rumpstek som serveras med persiljeslungad potatis, rostad palsternacka, stekt sparris och en ljuvlig senapssås med färsk dragon.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Rumpstek
2 st
Palsternacka
1 st
Citron
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Bladpersilja
1 st
Dragon
12 g
Grov senap
(Innehåller: Senap)
400 g
Småpotatis
1 paket
Sparris, grön
½ st
Schalottenlök
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till rotfrukter
¼ tsk
Salt till grönsaker
2 msk
Olja till sås
¼ tsk
Salt till sås
1 msk
Smör till potatis
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda med salt.
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skala och skär palsternacka i 1 cm breda stavar.
Placera palsternacka på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills gyllene.
Halvera citron.
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar.
Ställ åt sidan under lock.
Skär bort ändarna från botten av sparrisen.
Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek sparris i 3–4 min, eller tills mjuk. Krydda med salt och en nypa peppar.
Ta av pannan från värme och pressa över en generös skvätt citronsaft. Lägg över sparris på en tallrik och håll varm.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.
Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer att fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.
Grovhacka dragon och persilja.
Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka schalottenlök.
Blanda dragon, vitlök, senap, schalottenlök, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Vänd potatis med persilja och smör innan servering.
Skär kött i tunna skivor.
Lägg upp potatis, kött och grönsaker på tallrikar.
Ringla senapssås över kött.