Är ni en familj som gillar mexikansk mat, men börjar tröttna på tacos? Testa quesadillas – här får ni de bekanta smakerna och komponenterna i ny tappning. Vi fyller tortillabröd med BBQ-kryddad pulled pork och serverar dem gyllenstekta med osttoppade nachos och gräddfil och guacamole att doppa i.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Pulled pork
1 st
Lök
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
5 g
Tex-Mex
75 g
Tortillachips
(Kan innehålla spår av: Mjölk)
150 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Lime
1 st
Avokado
1 st
Tomat
1 st
Röd chili
1 st
Koriander
150 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Salladslök
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till guacamole
¼ tsk
Salt till kött
Värm ugnen till 200 °C/180 °C(varmluft).
Finhacka lök.
Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelvärme.
Stek lök i 1–2 min, eller tills den mjuknar.
Tillsätt kött, sky från förpackningen och Tex-Mex till kastrullen.
Sjud under lock i 10–12 min.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.
Plocka och grovhacka korianderblad.
Grovhacka tomat.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.
Mosa avokado med salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till guacamolen.
Halvera lime.
Tillsätt BBQ-sås till pulled pork. Använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.
Fördela pulled pork mellan tortillas och lämna en kant på 3 cm.
Toppa pulled pork med hälften av osten. Krydda med salt och en nypa peppar och pressa över en skvätt limesaft.
Vik tortillas på mitten till en halvmåneform.
Placera tortillachips i en ugnsform med bakplåtspapper och toppa med resterande ost.
Grädda i ugnen i 4–5 min, eller tills osten har smält.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Placera quesadillas i stekpannan och platta till dem med baksidan på en stekspade.
Stek i 1–2 min, eller tills ytan är gyllenbrun. Vänd försiktigt och upprepa på andra sidan.
TIPS: Stek quesadillas i omgångar så det inte blir för trångt.
Lägg upp quesadillas på tallrikar.
Toppa nachos med koriander, salladslök och chili.
Servera med gräddfil och guacamole i skålar.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.