BBQ-kryddade pulled pork-quesadillas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

BBQ-kryddade pulled pork-quesadillas

med guacamole, gräddfil och ostnachos

Är ni en familj som gillar mexikansk mat, men börjar tröttna på tacos? Testa quesadillas – här får ni de bekanta smakerna och komponenterna i ny tappning. Vi fyller tortillabröd med BBQ-kryddad pulled pork och serverar dem gyllenstekta med osttoppade nachos och gräddfil och guacamole att doppa i.

Allergener:
Sulfiter
Senap
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Pulled pork

1 st

Lök

60 g

BBQ-sås

(Innehåller: Sulfiter, Senap)

5 g

Tex-Mex

75 g

Tortillachips

(Kan innehålla spår av: Mjölk)

150 g

Cheddar-/goudamix, riven

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Lime

1 st

Avokado

1 st

Tomat

1 st

Röd chili

1 st

Koriander

150 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Salladslök

8 st

Minitortillas

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till guacamole

¼ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)6000 kJ
Energi (kcal)1434 kcal
Fett80.5 g
varav mättat33.4 g
Kolhydrater109.6 g
varav socker18.8 g
Protein58 g
Salt8.8 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C(varmluft).

Finhacka lök.

Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelvärme.

Stek lök i 1–2 min, eller tills den mjuknar.

Tillsätt kött, sky från förpackningen och Tex-Mex till kastrullen.

Sjud under lock i 10–12 min.

2

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.

Plocka och grovhacka korianderblad.

Grovhacka tomat.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked. 

Mosa avokado med salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till guacamolen.

3

Halvera lime.

Tillsätt BBQ-sås till pulled pork. Använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.

Fördela pulled pork mellan tortillas och lämna en kant på 3 cm.

Toppa pulled pork med hälften av osten. Krydda med salt och en nypa peppar och pressa över en skvätt limesaft.

Vik tortillas på mitten till en halvmåneform.

4

Placera tortillachips i en ugnsform med bakplåtspapper och toppa med resterande ost.

Grädda i ugnen i 4–5 min, eller tills osten har smält.

5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Placera quesadillas i stekpannan och platta till dem med baksidan på en stekspade.

Stek i 1–2 min, eller tills ytan är gyllenbrun. Vänd försiktigt och upprepa på andra sidan.

TIPS: Stek quesadillas i omgångar så det inte blir för trångt.

6

Lägg upp quesadillas på tallrikar.

Toppa nachos med koriander, salladslök och chili.

Servera med gräddfil och guacamole i skålar.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.