
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Poké bowl är en rätt som har blivit omåttlig populär de senaste åren, och vi förstår varför! Den klassiska versionen har sitt ursprung i Hawaii, består av en bas av ris och toppas med rå fisk. I vår variant använder vi jasminris och kallrökt lax och toppar även vår bowl med en het och färgglad mangosalsa med chiliflakes, gurka, jordnötter och limesaft, skivad avokado och srirachamajonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
100 g
Kallrökt lax
(Innehåller: Fisk)
150 g
Jasminris
½ st
Mango
1 st
Avokado
1 st
Gurka
½ g
Chiliflakes
½ st
Lime
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
10 g
Sriracha
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 4)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm stora bitar.

Grovhacka gurka.
Halvera lime [1/2 st, 2P].

Blanda mango, gurka, jordnötter, chiliflakes [1/2 paket, 2P], limesaft [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked, och skär i tunna skivor. Krydda med en nypa salt.
Blanda majonnäs och sriracha [1/2 paket, 2P] i en liten skål.

Lägg upp ris i skålar.
Toppa med mangosalsa, avokado och kallrökt lax.
Servera med en klick srirachamajonnäs.