Skip to main content
Getost med pistagenötter och tranbär
Getost med pistagenötter och tranbär

Getost med pistagenötter och tranbär

Sharingrätt | med gyllenrostad baguette

Enkla och läckra recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till en sharingrätt. Letar du efter något knaprigt och krämigt till fredagsmyset, brunchen eller bokcirkelträffen? Varsågod: rosta baguette i ugnen och rulla getost i en blandning av pistagenötter, tranbär och rosmarin. Snabbt, enkelt och makalöst gott!

Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Nötter
pistagenötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Getost

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Baguette

(Innehåller: Vete, Gluten)

20 g

Pistagenötter

(Innehåller: Nötter, pistagenötter)

20 g

Tranbär

(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)

1 st

Rosmarin

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till bröd

¼ tsk

Salt till bröd

Näringsvärden

Energi (kJ)1927 kJ
Energi (kcal)460 kcal
Fett24.5 g
varav mättat10.1 g
Kolhydrater44 g
varav socker7.3 g
Protein14.9 g
Salt2.1 g

Instruktioner

Ugnsrosta baguette
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft). 

Skär baguette i 1,5 cm tjocka skivor.

Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja och strö över salt.

Rosta i mitten av ugnen i 68 min, eller tills gyllene och krispiga.

Förbered topping
2

Under tiden, finhacka tranbär, rosmarin och pistagenötter. 

Blanda tranbär, rosmarin och pistagenötter i en djup tallrik. 

Förbered getost
3

Ta ut getost från förpackningen och dela den i skivor. 

Rulla getostskivorna i pistageblandningen. 

Servera
4

Lägg upp getost och rostad baguette på ett fat.