Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser ingår. Med färdig smördeg svänger du snabbt och lätt ihop dessa supersmarriga gifflar med en fyllning på hemmagjord pesto och prosciutto. Perfekt till brunchen, som snack, sidorätt eller lyxigt mellanmål!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
225 g
Smördeg
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Sesam)
50 g
Prosciutto
1 st
Basilika
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
2 msk
Olja till pesto
¼ tsk
Salt till pesto
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Rulla ut smördegen och lägg försiktigt över den på en plåt med bakplåtspapper.
Skär degen i 8 trianglar genom att skära den i 4 lika stora rektanglar och sedan dela dem på diagonalen.
Halvera prosciutto.
Mixa basilika, olivolja, riven ost, salt och en nypa peppar fint med en stavmixer.
TIPS: Om du inte har en stavmixer kan du finhacka alla ingredienserna och blanda dem i en skål i stället.
Bre smördegstrianglar med pesto och placera en bit prosciutto på varje triangel.
Rulla ihop till en giffel från den breda till den smala änden.
Grädda i ugnen 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddade.
TIPS: Pensla med mjölk eller vispat ägg för en gyllene yta.
Servera gifflar medan de är varma.