HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Italiensk recept
Pauls snabba carbonara

Pauls snabba carbonara

med bacon, apelsin- och valnötssallad

Snabblagad

Den finns tusen recept på Carbonara, men det finns bara en Paul. Den krämiga konsistensen hos Pauls snabba carbonara framhäver sältan hos krispig bacon och gifter sig perfekt med al dente tagliatelle. Servera tillsammans med en söt apelsinsallad och valnötter som ger en härligt frisk eftersmak. Nämnde vi att du lagar den på 20 minuter?

Allergener:mjölkäggnöttersulfitergluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

2 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

1 paket

Bacon

1 st

Apelsin

1 påse

Rucola

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

250 g

Tagliatelle

(Innehållerägg, gluten)

Ingår inte i din leverans

3 st

Ägg*

(Innehållerägg)

20 g

Valnötter

(Innehållernötter)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3385 kJ
Energi (kcal)809 kcal
Fett37 g
varav mättat13 g
Kolhydrater77 g
varav socker13 g
Kostfiber5 g
Protein39 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1
  • Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull.

  • Finriv parmesan.

  • Skär bacon i 1 cm breda skivor.

  • Hetta upp en liten skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme och stek bacon tills gyllenbrun och krispig, 8-10 min. Rör runt då och då.

2
  • Blanda 2 hela ägg* med 1 äggula för 2 personer - dubbla mängd för 4 personer.

  • Vispa äggen ordentligt tillsammans med en nypa peppar* och 3/4 av parmesan.

3
  • Skala apelsin med en vass kniv. Halvera den på längden och ta bort det vita inuti, samt eventuella kärnor. Skär apelsinen i 1 x 1 cm stora bitar.

  • Grovhacka valnötter.

  • Blanda apelsinbitarna, valnötter med rucola i en skål.

4
  • Koka tagliatelle i 2-3 min i vattnet du kokat upp.

  • Sänk värmen till den lägsta på stekpannan med bacon.

  • Tillsätt pastan i stekpannan så snart den är färdigkokt. Rör om om väl.

5
  • Ta av stekpannan från värmen och rör ner äggblandningen.

  • Värm upp under omrörning i 1 min, och carbonaran är klar.

6
  • Tillsätt balsamvinäger, en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar* till apelsin- och valnötssalladen och rör om.

  • Servera pastan i djupa tallrikar toppad med resterande parmesan, nymalen peppar* och salladen vid sidan av.

Smaklig måltid!