HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPauls Snabba Carbonara
topBanner
Pauls snabba carbonara

Pauls snabba carbonara

med bacon, apelsin- och valnötssallad

Allergener:mjölkäggnöttersulfitergluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

15 ml

Bacon, skivor

250 g

Apelsin

3 st

Rucola

Valnötter

(InnehållernötterKan innehållasesam, jordnötter)

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Tagliatelle

(Innehållerägg, glutenKan innehållaägg, soja, senap)

Ingår inte i din leverans

Ägg

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)533 kcal
Energi (kJ)2231 kJ
Fett17.08 g
varav mättat3.6 g
Kolhydrater75.31 g
varav socker3.1 g
Protein23.27 g
Salt0.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Finriv parmesan. Skär bacon i 1 cm breda skivor. Hetta upp en liten skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme och stek bacon tills gyllenbrun och krispig, 8-10 min. Rör runt då och då.

2

Blanda 2 hela ägg* med 1 äggula för 2 personer - dubbla mängd för 4 personer. Vispa äggen ordentligt tillsammans med en nypa peppar* och 3/4 av parmesan. 

3

Skala apelsin med en vass kniv. Halvera den på längden och ta bort det vita inuti, samt eventuella kärnor. Skär apelsinen i 1 cm stora bitar. Grovhacka valnötter. Blanda apelsinbitarna, valnötter med rucola i en skål.

4

Koka tagliatelle i 2-3 min i vattnet du kokat upp. Sänk värmen till den lägsta på stekpannan med bacon. Tillsätt pastan i stekpannan så snart den är färdigkokt. Rör om om väl.

5

Ta av stekpannan från värmen och rör ner såsen. Värm upp under omrörning i 1 min, och carbonaran är klar.

6

Tillsätt balsamvinäger, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* till apelsin- och valnötssalladen och rör om. Servera pastan i djupa tallrikar toppad med resterande parmesan, nymalen peppar* och salladen vid sidan av.