Paprikakryddat fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paprikakryddat fläskkött

Paprikakryddat fläskkött

med ugnsbakat äpple och brysselkål

Ikväll frestar vi med paprikakryddat fläskkött med ugnsbakat äpple och brysselkål. Vi kryddar fläskkött med vår kryddblandning Mamas favorit och steker det sen till perfektion. Samtidigt bakar vi potatis, äpple och brysselkål. Vi serverar härligheterna med en fräsch kålsalat med tranbär och solroskärnor.

Taggar:
Enkel
Under 650 kcal
Glutenfri
Barnvänlig
Proteinrik
Allergener:
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Potatis

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

150

Brysselkål

1

Äpple

300

Fläskkotlett hel

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

150

Kålmix

(Kan innehålla Selleri)

20

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

20

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)563 kcal
Energi (kJ)2355 kJ
Fett19.45 g
varav mättat7.3 g
Kolhydrater53.02 g
varav socker23.6 g
Protein43.35 g
Salt0.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, hälften av Mamas favorit, en nypa salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Baka brysselkål & äpple
2

Ansa och halvera brysselkål. Kärna ur och tärna äpple i 2 cm stora bitar. Placera brysselkål och äpple på plåten [2 st, 4P] när det återstår 14 min av potatisens tillagningstid. Blanda dem med lite olivolja, en nypa salt och peppar. Baka i ugnen i 12-14 min, eller tills gyllene.

Stek kött
3

Halvera kött på längden. Krydda det med resterande Mamas favorit, en nypa salt och peppar. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Stek kött i 1-2 min per sida, tills brynt och genomstekt. Låt kött vila i ett foliepaket tills servering.

Krydda yoghurt
4

Blanda yoghurt med en liten nypa salt och en generös nypa peppar i en liten skål.

 

Blanda kålsallad
5

Blanda kålmix, tranbär, hälften av solroskärnorna och hälften av yoghurten i en medelstor skål. Skär kött i tunna skivor precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp kött, potatis, äpple och brysselkål på tallrikar. Servera med kålsallad och en klick yoghurt. Strö över resterande solroskärnor.