topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panerad sej

Panerad sej

med fänkålssallad och pommes

Hur låter hemgjorda fiskpinnar och hemgjorda pommes till middag? Här kommer ett enkelt recept i fish-and-chips-stil som steg-för-steg guidar dig så du lyckas galant med dessa favoriter. Servera med en uppfriskande sallad på anissmakande fänkål, apelsin och kålmix samt senapsaioli. Det här är alltså riktigt gott, om vi får säga det själva!

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Apelsin

250

Gråsej

500

Potatis

½

Fänkål

½

Körvel

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150

Kålmix

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

4

Vitlöksflörter

12

Senap

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)219 kcal
Energi (kJ)916 kJ
Fett15.39 g
varav mättat1.7 g
Kolhydrater13.88 g
varav socker1.6 g
Protein5.59 g
Salt1 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Sätt ugnen på 220°C/220°C varmluft. Skär oskalad potatis till 0,5 cm tunna pommes och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25- 30 min tills de är gyllene.

Förbered råvaror
2

Medan pommesen är i ugnen, skär bort apelsinskalet och grovhacka fruktköttet. Skär fänkål [1/2 st, 2 pers] i väldigt tunna skivor. Finhacka körvel [1/2 påse, 2 pers]. Dutta fisken torr med hushållspapper och skär i 2 cm breda bitar.

Panera sej
3

Ta fram två djupa tallrikar. Blanda panko, Vitlöksflörter, en nypa salt* och peppar* i den första. Vispa upp ägg* i den andra. Vänd fisken först i ägg*, sedan i pankon. Pressa lite extra så att paneringen fastnar. Lägg fisken på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek sej
4

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fisken i 3-4 min på varje sida tills de är genomstekta och gyllene. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvitt och helt ogenomskinligt.

Förbered sallad & sås
5

Medan fisken steks, blanda apelsin, strimlad salladsmix, fänkål, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Blanda aioli, senap [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers] och körvel (spara lite till garnering) i en liten skål. TIPS: Tillsätt extra senap om du gillar smaken!

Servera
6

Fördela pommes, panerad sej och fänkålssallad mellan era tallrikar. Servera med senapsaioli vid sidan av.