Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Skäm bort en fantastisk mamma på Mors dag genom att bjuda henne på en lyxig chokladdessert. Vi kombinerar smörstekt ströbröd och riven kokos med en silkeslen kräm på vit choklad och crème fraiche och toppar med granatäpplekärnor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100 g
Vita chokladknappar
(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Sesam, Nötter, Gluten, Jordnötter, Råg, Vete, Havre, Spelt, Korn)
50 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
300 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
1 st
Granatäpple
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
2 msk
Smör till ströbröd
Smält smör i en liten kastrull på medellåg värme. Ta av kastrullen från värme när smöret har smält.
Rör ner ströbröd och riven kokos i smält smör.
Fördela ströbröd mellan glas och platta försiktigt till det med baksidan av en sked.
Spara några chokladknappar till topping.
Hetta upp vita chokladknappar, crème fraiche och socker i en liten kastrull på medelvärme i 2–3 min, eller tills chokladen har smält.
Ta av från värme och låt svalna i 5 min.
Häll chokladblandning i glasen, täck med plastfolie och låt stelna i kylskåpet i 2–3 timmar. Har du bråttom smakar krämen lika gott efter 1 timme.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.
Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna.
Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Toppa chokladkräm med granatäpple och resterande chokladknappar.