Vit chokladkräm till Mors dag | gör i förväg
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vit chokladkräm till Mors dag | gör i förväg

Vit chokladkräm till Mors dag | gör i förväg

2 portioner | ”no bake” med granatäpple

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Skäm bort en fantastisk mamma på Mors dag genom att bjuda henne på en lyxig chokladdessert. Vi kombinerar smörstekt ströbröd och riven kokos med en silkeslen kräm på vit choklad och crème fraiche och toppar med granatäpplekärnor.

Allergener:
Mjölk
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Vita chokladknappar

(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Sesam, Nötter, Gluten, Jordnötter, Råg, Vete, Havre, Spelt, Korn)

50 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

300 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1 st

Granatäpple

15 g

Riven kokos

(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör till ströbröd

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4510 kJ
Energi (kcal)1078 kcal
Fett84.2 g
varav mättat53.5 g
Kolhydrater67.3 g
varav socker47.7 g
Protein10.3 g
Salt1.8 g

Instruktioner

Gör basen
1

Smält smör i en liten kastrull på medellåg värme. Ta av kastrullen från värme när smöret har smält.

Rör ner ströbröd och riven kokos i smält smör.

Fördela ströbröd mellan glas och platta försiktigt till det med baksidan av en sked.

Gör chokladkräm
2

Spara några chokladknappar till topping.

Hetta upp vita chokladknappar, crème fraiche och socker i en liten kastrull på medelvärme i 2–3 min, eller tills chokladen har smält.

Ta av från värme och låt svalna i 5 min.

Häll chokladblandning i glasen, täck med plastfolie och låt stelna i kylskåpet i 2–3 timmar. Har du bråttom smakar krämen lika gott efter 1 timme.

Förbered granatäpple
3

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.

Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna.

Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet. 

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Servera
4

Toppa chokladkräm med granatäpple och resterande chokladknappar.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image