Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Skäm bort en fantastisk mamma på Mors dag genom att bjuda henne på en lyxig chokladdessert! Vi kombinerar en botten på smörstekt ströbröd och riven kokos med en silkeslen mousse på vit choklad och crème fraiche och toppar med granatäpplekärnor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100 g
Vita chokladknappar
(Innehåller: Soja, Mjölk Kan innehålla spår av: Nötter, Korn, Gluten, mandel, Havre, pekannöt, Jordnötter, Sesam, cashewnöt, valnöt, hasselnöt, Vete, makadamianöt, Råg, paranöt, Spelt, pistaschmandel)
50 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
300 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Granatäpple
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla spår av: Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
2 msk
Smör till ströbröd
Smält smör i en liten kastrull på medellåg värme. Ta av kastrullen från värme när smöret har smält.
Rör ner ströbröd och riven kokos i smält smör.
Fördela ströbröd mellan glas och platta försiktigt till det med baksidan av en sked.
Spara några chokladknappar till topping.
Hetta upp chokladknappar och crème fraiche i en liten kastrull på medelvärme i 2–3 min, eller tills chokladen har smält.
Ta av från värme och låt svalna i 5 min.
Häll chokladblandning i glasen, täck med plastfolie och låt stelna i kylskåpet i 2–3 timmar.
Har du bråttom smakar moussen lika gott efter 1 timme.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.
Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna.
Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Toppa chokladmousse med granatäpple och resterande chokladknappar.