Upplev en klassiker från Mellanöstern med våra wraps med vegostrimlor. Denna rätt är fullproppad med härliga smakkombinationer och går dessutom snabbt och enkelt att svänga ihop. Vi serverar våra vegostrimlor i varma minitortillas med za'atar-smör och apelsinsallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
4 g
Saha-Ras
4 g
Za'atar
(Innehåller Sesam)
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
1 st
Tomat
1 st
Gurka
1 st
Rödlök
1 st
Apelsin
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)
1 portionspåse
Bladpersilja
½ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till vegoprotein
2 msk
Smör till sås
1 msk
Olja till sallad
½ msk
Olja till sås
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Finhacka persilja.
Grovhacka gurka och tomat.
Skär bort botten och toppen på apelsinen och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1 cm stora bitar.
Blanda persilja, tomat, apelsin, gurka, salt, olivolja och en nypa peppar i en medelstor skål.
Skär rödlök i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegansk kebab med rödlök, salt, Saha-Ras och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Under tiden, blanda za'atar, smör och olivolja i en liten skål. Värm blandningen i mikrovågsugnen i 30 sek eller smält den i en medelstor kastrull.
Pensla ena sidan av tortillas med za'atar-smör precis innan servering.
Toppa tortillas med vegansk kebab, en del av apelsinsalladen och crème fraiche.
Servera med resterande sallad.