topBanner
Mexikansk-inspirerad bönbowl

Mexikansk-inspirerad bönbowl

med quinoa och tortillachips

Jamen, låt oss kalla det en vegetarisk vardagsvariant av fredagens tacomys. Middagen serverar du i ett smidigt och snabblagat bowlformat och är klart på snabba 20 minuter. Fräs bönor tillsammans med en smakexplosion till kryddmix gjord på paprika, rostad chili och örter, samt tomatpuré och vitlök. Servera i en skål tillsammans med quinoa, och toppa med tomatsalsa, rostad majs, riven mozzarella och färsk koriander. Hugg in med gaffel, eller skippa vett och etikett och ät med de medföljande tortillachipsen.

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:sellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Svarta bönor

4 g

Hello Mexico kryddmix

100 g

Quinoa

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 påse

Koriander

1 st

Rödlök

1 st

Lime

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

½ burk

Tomatpuré

½ påse

Tortilla chips

1 st

Tomat

1 burk

Majs

2 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten*

¼ tsk

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2718 kJ
Energi (kcal)650 kcal
Fett19 g
varav mättat5 g
Kolhydrater84 g
varav socker13 g
Protein29 g
Salt5 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan), quinoa och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Sänk till medelvärme och låt sjuda i 15 min, eller tills quinoan är mjuk.

Häll av vattnet i en sil och häll tillbaka quinoan i kastrullen.

2

Medan quinoan kokar, skiva rödlök tunt.

Skölj bönorna under kallt vatten.

Finhacka eller pressa vitlök.

Dela lime i klyftor.

Finhacka tomat.

Grovhacka koriander.

Häll av majsen.

3

Hetta upp en stor, torr stekpanna på hög värme. Rosta majs i pannan i 2-3 min tills de börjar få svarta fläckar. Lägg i en skål och ställ åt sidan.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs lök i 3-4 min.

Tillsätt svarta bönor, Hello Mexico kryddmix, salt* och vitlök och fräs i 2 min.

Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2 pers] och vatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] och låt koka 1-2 min tills såsen tjocknat något.

5

Blanda majs, tomat, koriander (spara lite till garnering), en skvätt limejuice och olivolja* samt en nypa salt* och peppar* i en salladsskål.

6

Fördela quinoa och bönröra mellan era tallrikar.

Toppa med tomatsalsa och mozzarella och garnera med resterande koriander.

Servera med tortillachips vid sidan av, och hugg in.