HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMexikansk Inspirerad Bönbowl
topBanner
Mexikansk-inspirerad bönbowl

Mexikansk-inspirerad bönbowl

med quinoa och tortillachips

Jamen, låt oss kalla det en vegetarisk vardagsvariant av fredagens tacomys. Middagen serverar du i ett smidigt och snabblagat bowlformat och är klart på snabba 20 minuter. Fräs bönor tillsammans med en smakexplosion till kryddmix gjord på paprika, rostad chili och örter, samt tomatpuré och vitlök. Servera i en skål tillsammans med quinoa, och toppa med tomatsalsa, rostad majs, riven mozzarella och färsk koriander. Hugg in med gaffel, eller skippa vett och etikett och ät med de medföljande tortillachipsen.

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:sellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Tomat

37.5 g

Koriander

4 g

Majs

50 g

Tortilla chips

½ burk

Quinoa

¼ tsk

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

4 dl

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

Svarta bönor

Hello Mexico kryddmix

Tomatpuré

Rödlök

Vitlöksklyfta

Lime

Ingår inte i din leverans

Salt*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1008.2603 kJ
Energi (kcal)240.98 kcal
Fett12.556 g
varav mättat4.6 g
Kolhydrater21.2037 g
varav socker6.3 g
Protein9.8675 g
Salt2.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan), quinoa och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Sänk till medelvärme och låt sjuda i 15 min, eller tills quinoan är mjuk. Häll av vattnet i en sil och häll tillbaka quinoan i kastrullen.

2

Medan quinoan kokar, skiva rödlök tunt. Skölj bönorna under kallt vatten. Finhacka eller pressa vitlök. Dela lime i klyftor. Finhacka tomat. Grovhacka koriander. Häll av majsen.

3

Hetta upp en stor, torr stekpanna på hög värme. Rosta majs i pannan i 2-3 min tills de börjar få svarta fläckar. Lägg i en skål och ställ åt sidan.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs lök i 3-4 min. Tillsätt svarta bönor, Hello Mexico kryddmix, salt* och vitlök och fräs i 2 min. Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2 pers] och vatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] och låt koka 1-2 min tills såsen tjocknat något.

5

Blanda majs, tomat, koriander (spara lite till garnering), en skvätt limejuice och olivolja* samt en nypa salt* och peppar* i en salladsskål.

6

Fördela quinoa och bönröra mellan era tallrikar. Toppa med tomatsalsa och mozzarella och garnera med resterande koriander. Servera med tortillachips vid sidan av, och hugg in.