Skip to main content
Mexikansk fläskfärspizza | Gör din egen
Mexikansk fläskfärspizza | Gör din egen

Mexikansk fläskfärspizza | Gör din egen

med ost, tomat och salladslök

Sugen på både pizza och tacos till kvällsmat? Nu behöver du inte välja! Vi kombinerar klassisk pizzabotten och tomatsås med texmexkryddad fläskfärs, svarta bönor och riven ost och toppar med BBQ-sås, färsk tomat, majs och salladslök.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Fläskfärs

5 g

Tex-Mex

195 g

Svarta bönor

195 g

Tomatpassata

1 st

Tomat

50 g

Cheddar-/goudamix, riven

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Pizzadeg

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)

60 g

BBQ-sås

(Innehåller: Sulfiter, Senap)

1 st

Salladslök

1 st

Majs

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

1 dl

Vatten till sås

½ tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)4594 kJ
Energi (kcal)1098 kcal
Fett49 g
varav mättat18.2 g
Kolhydrater120 g
varav socker20 g
Kostfiber5.6 g
Protein48.8 g
Salt6.1 g
Trans Fat0.1 g
Potassium123 mg
Calcium5.5 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft). 

Ta ut pizzadegen från kylen och dess förpackning minst 10 min innan tillagning.

Häll av majs.

Häll av och skölj svarta bönor.

Finhacka tomat i 1 cm stora bitar.

Skär salladslök i tunna skivor.

Stek färs
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt fläskfärs, krydda med salt och stek i 4–5 min, eller tills brynt.

Tillsätt Tex-Mex och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Laga sås
3

Tillsätt tomatpassata, svarta bönor, kycklingbuljong, vatten, socker, salt och en nypa peppar till pannan med färs.

Sjud i 3–4 min, tills något tjocknat.

Förbered pizzadeg
4

Strö generöst med vetemjöl över köksbänken. 

Placera degen på ytan med mjöl och halvera.

Rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är 25 cm i diameter.

Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.

TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.

Grädda pizza
5

Lägg försiktigt över pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper.

Fördela färs och tomatsås över degen och toppa med ostmix.

Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.

Servera
6

Lägg upp pizza på tallrikar.

Servera tomat, salladslök och majs i små skålar.

Toppa pizza med grönsaker och ringla över BBQ-sås.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image