
Sugen på både pizza och tacos till kvällsmat? Nu behöver du inte välja! Vi kombinerar klassisk pizzabotten och tomatsås med texmexkryddad fläskfärs, svarta bönor och riven ost och toppar med BBQ-sås, färsk tomat, majs och salladslök.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Fläskfärs
5 g
Tex-Mex
195 g
Svarta bönor
195 g
Krossade tomater
1 st
Tomat
50 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Pizzadeg
(Innehåller: Sesam, Kan innehålla spår av allergener, Gluten, Vete)
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Senap)
1 st
Salladslök
1 st
Majs
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
1 dl
Vatten till sås
½ tsk
Socker till sås
¼ tsk
Salt till sås

Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft).
Ta ut pizzadegen från kylen och dess förpackning minst 10 min innan tillagning.
Häll av majs.
Häll av och skölj svarta bönor.
Finhacka tomat i 1 cm stora bitar.
Skär salladslök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt fläskfärs, krydda med salt och stek i 4–5 min, eller tills brynt.
Tillsätt Tex-Mex och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt tomatpassata, svarta bönor, vatten, socker, salt och en nypa peppar till pannan med färs.
Sjud i 3–4 min, tills något tjocknat.

Strö generöst med vetemjöl över köksbänken.
Placera degen på ytan med mjöl och halvera.
Rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är 25 cm i diameter.
Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.
TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.

Lägg försiktigt över pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper.
Fördela färs och tomatsås över degen och toppa med ostmix.
Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.

Lägg upp pizza på tallrikar.
Servera tomat, salladslök och majs i små skålar.
Toppa pizza med grönsaker och ringla över BBQ-sås.