topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Juliga crostinis

Juliga crostinis

Sharingrätt | med getost & prosciutto

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Du gör enkelt dina egna crostinis genom att rosta baguetteskivor i ugnen. Med en topping på getost, prosciutto, tranbär och rosmarin blir de extra festliga och juliga. Dessutom går de supersnabbt att göra, så att du får mer tid för gästerna!

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstidtio minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

100 g

Getost

(Innehåller Mjölk)

50 g

Prosciutto

40 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

1 st

Rosmarin

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2484 kJ
Energi (kcal)594 kcal
Fett18.1 g
varav mättat10 g
Kolhydrater83.8 g
varav socker19 g
Protein23.5 g
Salt3.8 g

Instruktioner

Rosta baguette
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär baguette i 1,5 cm tjocka skivor, placera dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja och en nypa salt.

Grädda mitt i ugnen i 6–8 min, eller tills krispiga och rostade.

Förbered rosmarin
2

Klipp mindre bitar av rosmarinen, så att de liknar julgranar.

Bre på getost
3

Bre getost på brödskivorna.

Ringla över olivolja och krydda med en nypa peppar.

Servera
4

Toppa crostinis med prosciutto, tranbär och små rosmaringranar.