Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Förgyll morgonstunden med en riktigt pangfrukost eller lyxa till det med en lätt lunch! Vi hämtar inspiration från Mexiko och lagar huevos rancheros – ägg som steks i en smakrik tomatsås med svarta bönor och cajunkryddor och toppas med salladsost och färsk koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Lime
8 st
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller: Mjölk)
1 portionspåse
Koriander
1 paket
Svarta bönor
2 st
Ägg till sås
1 msk
Smör till sås
1 tsk
Socker till sås
1 tsk
Salt till sås
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Grovhacka koriander.
Skär lime i klyftor.
Häll av och skölj svarta bönor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Tillsätt enchiladasås, svarta bönor, krossade tomater, Ay Cajun-ba, smör och hälften av koriandern till stekpannan.
Sjud i 5–6 min, eller tills något tjocknat. Tillsätt socker, salt och en nypa peppar och rör runt.
Gör två små hål i tomatsåsen med en sked. Knäck ägg i hålen.
Lägg ett lock på pannan och sjud i 7–8 min, eller tills äggvitorna är ogenomskinliga och gulorna har höjt sig men fortfarande är mjuka.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
TIPS: Använd aluminiumfolie om du inte har ett lock.
Smula över salladsost och garnera med resterande koriander.
Servera huevos rancheros i stekpannan med limeklyftor och tortillas vid sidan av.