Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 portioner ingår. Njut av tid med familjen i helgen över en hemlagad brunch. Vi gör krispig toast som vi toppar med lax och avokadomos med citron och fluffiga pannkakor som vi toppar med karamelliserad ananas, rostad kokos och färsk mynta. Vi skämmer även bort familjen med syrlig yoghurt toppad med honung och äpple.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Avokado
1 st
Citron
1 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
100 g
Kallrökt lax
(Innehåller Fisk)
300 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
50 g
Honung
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)
2 st
Äpple
1 burk
Ananasskivor
1 st
Lime
1 portionspåse
Mynta
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
5 dl
Vatten (steg 1)
2 msk
Smör (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Vispa ihop vatten [5 dl] och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.
Smält smör [2 msk] i en stekpanna på medelhög värme.
Häll ut smet till 5 cm stora pannkakor i stekpannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Upprepa med resterande smet.
TIPS: Använd mer smör vid behov. Håll pannkakorna varma i ugnen tills servering.
Under tiden, hetta upp en ny stekpanna på medelhög värme och rosta kokos i 2–3 min, tills lätt brynt. Lägg över i en liten skål.
Häll av och finhacka ananasskivor.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.
Stek ananas under omrörning i 4–6 min, tills lätt brynt. Tillsätt smör och socker och stek tills karamelliserat, 2–4 min.
Lägg över i en skål och låt svalna i minst 5 min.
Finhacka mynta.
Skär bröd i 1,5 cm tjocka skivor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och en nypa salt och rosta i 6–8 min, tills spröda.
Under tiden, halvera och kärna ur avokado och gröp ur den med en sked. Halvera citron.
Mosa avokado, citronsaft [1 msk], salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Riv lax i små bitar. Toppa bröd med lax och avokadomos.
TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till avokadomoset.
Tärna äpple i 1 cm stora bitar.
Häll upp yoghurt i glas och toppa med honung och äpple.
Servera laxtoast, yoghurt och pannkakor toppade med karamelliserad ananas, rostad kokos och mynta.