Skip to main content
Marinerad rumpstek och söt senapssås
Marinerad rumpstek och söt senapssås

Marinerad rumpstek och söt senapssås

med varm potatissallad och salladsost

En klassisk festmåltid när den är som bäst: stekt rumpstek med en ljummen potatissallad. Rumpsteken marinerar vi i vår smakrika kryddblandning Panamat och steker eller grillar. Potatissalladen gör vi genom att rosta potatis och zucchini och blanda dem med spenat, rädisor, dill, pumpakärnor och salladsost. Vill du ha ännu fler smaksensationer? Inga problem, vi toppar nämligen härligheterna med en både söt och syrlig senapssås med honung och citron!

Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Zucchini

1 st

Citrusfrukt

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

4 g

Panamat

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla spår av: Spelt, Råg, Vete, Sesam, Kamut, Korn, Jordnötter, Havre, Nötter, Gluten)

400 g

Småpotatis

300 g

Rumpstek

1 st

Dill

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller: Sulfiter, Ägg, Senap)

100 g

Grekisk ost

(Innehåller: Mjölk)

60 g

Spenat

75 g

Rädisor

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till marinad

¼ tsk

Salt till marinad

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3485 kJ
Energi (kcal)833 kcal
Fett49.6 g
varav mättat19.8 g
Kolhydrater45.9 g
varav socker12.1 g
Protein47.9 g
Salt5.3 g

Instruktioner

Marinera kött
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat.

Blanda Panamat, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Häll marinad över kött och ställ åt sidan.

Rosta potatis
2

Halvera potatis och placera den på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Skär zucchini i 1 cm breda skivor.

Placera zucchini på plåten när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda dressing
3

Hetta upp en stor stekpanna på hög värme.

Stek pumpakärnor i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.

Under tiden, skär citron i klyftor.

Blanda crème fraiche, majonnäs, honung- och senapsdressing, en skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar i en skål.

Tillsätt eventuellt mer citronsaft efter smak.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer att fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

GRILLTIPS: Grilla kött i 1 min per sida. Sänk till medellåg värme eller flytta kött till indirekt värme och stek i ytterligare 1–2 min per sida för medium rare. Stäng locket mellan vändningarna.

Blanda potatissallad
5

Grovhacka dill.

Skölj spenat.

Skär rädisor i tunna skivor.

Vänd färdig potatis och zucchini med spenat, rädisor, dill och pumpakärnor på bakplåten. Smula över salladsost och blanda väl.

Servera
6

Lägg upp potatissallad och rumpstek på tallrikar.

Ringla över citron- och honungsdressing.

Servera med resterande citronklyftor vid sidan av och resterande dressing i en skål.