
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Har du ont om tid, men vill ändå äta god, hemlagad mat? Då har vi lösningen! Laxfilé blir klar på ett kick i stekpannan, och med förkokt potatis som vänds i smör har du ett gott tillbehör på nolltid. En snabb sallad med äpple och gurka och en krämig dill- och senapsdressing, så är middagen komplett.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Laxfilé
(Innehåller: Fisk)
1 st
Småpotatis, förkokt
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
1 portionspåse
Dill
12 g
Grov senap
(Innehåller: Senap)
1 st
Äpple
1 st
Gurka
¼ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Smör (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 3)

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd lax och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Under tiden, koka potatis under lock i 3–5 min, tills uppvärmd. Häll av vatten och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Krydda med en nypa salt och ställ åt sidan under lock.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Halvera och skär gurka i halvmånar. Finhacka dill.
Blanda äpple, gurka, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor skål.

Blanda crème fraiche, dill, senap, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Tillsätt smör [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kastrullen med potatis precis innan servering. Låt smör smälta och vänd runt.

Lägg upp lax, potatis, dressing och sallad på tallrikar.