
Det behöver inte ta lång tid att svänga ihop en riktigt god middag. Det här är ett supersnabbt recept, så att du kan servera maten på nolltid. Vår förkokta potatis blir klar på några minuter medan vi blandar en syrlig sallad på äpple, gurka, citrusfrukt och dill. Sist men inte minst steker vi fläskkotlett som sedan får sjuda i en krämig gräddsås med citronpeppar. Sedan är det bara att sätta sig till bords!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Citrusfrukt
1 st
Småpotatis, förkokt
4 g
Buljong
½ st
Gurka
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Dill
250 g
Skivad fläskkotlett
2 g
Citronpeppar
1 st
Äpple
1 msk
Smör till potatis
½ tsk
Salt till potatis
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till sås

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 3–5 min, eller tills genomvarma.
Häll av potatis och lägg tillbaka i kastrullen.
Vänd ner smör och salt och sätt åt sidan under lock.

Under tiden, halvera och kärna ur äpple.
Grovhacka äpple och gurka.
Halvera citrusfrukt.
Tillsätt gurka, äpple, citrusfruktsaft, olivolja och salt i en medelstor skål. Riv dill grovt, lägg i den i skålen och vänd runt.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kött och krydda varje sida med en nypa salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Sänk till medelvärme och tillsätt citronpeppar, buljong, matlagningsgrädde och vatten.
Rör om och sjud i 1–2 min, tills genomvarmt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Lägg upp potatis, kött och äppelsallad på tallrikar.
Toppa kött med sås.