Krispiga vegoquesadillas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispiga vegoquesadillas

Krispiga vegoquesadillas

med krämig avokadosalsa och limedressing

Kvällens kulinariska resa går till Spanien, vi ska nämligen laga krispiga vegoquesadillas. Vi fyller våra quesadillas med lök, majs, svarta bönor, sriracha och vitlök. Underbara tillbehör är en fräsch avokadosalsa med tomat och lime, och en krämig limedressing.

Taggar:
Vegetarisk
Stark
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 burk

Majs

1 paket

Svarta bönor

1 st

Tomat

1 st

Avokado

1 st

Lime

50 g

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Panamat

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

20 g

Sriracha

½ paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

½ dl

Vatten (steg 3)

1 tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3962 kJ
Energi (kcal)947 kcal
Fett42.4 g
varav mättat16.3 g
Kolhydrater95.7 g
varav socker15.2 g
Protein31.3 g
Salt6.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Finhacka lök och vitlök. Skär tomat och avokado i 1 cm stora bitar. Halvera lime. Häll av majs. Skölj svarta bönor. Blanda tomat, avokado, limejuice [1 msk | 2 msk], olivolja [½ msk | 1 msk], en nypa salt och peppari en skål.

Rosta majs & mosa bönor
2

Hetta upp en stor, torr stekpanna på hög värme. Stek majs med en nypa salt och peppari 4-5 min, eller tills de börjar få färg. Lägg över i en skål och ställ åt sidan. Mosa hälften av svarta bönor med en gaffel i en liten skål.

Koka fyllning
3

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Stek lök i 3-4 min, eller tills mjuk. Tillsätt majs, svarta bönor (hela och mosade), Panamat, Ay Cajun-ba, sriracha, vitlök, salt [1 tsk | 2 tsk] och peppar. Blanda väl och sjud i 1 min. Rör i vatten [½ dl | 1 dl], och sjud i ytterligare 1 min, eller tills vattnet har avdunstat. Ta av stekpannan från värme, och rör i ost.

Fyll tortillas
4

Lägg fyllning på ena halvan av tortillas och vik över andra halvan (4 quesadillas per person).

Stek quesadillas
5

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme (skölj av den först). Stek quesadillas i 3-4 min på varje sida. Var försiktig när du vänder dem. Blanda crème fraiche [½ paket, 2P], en skvätt limejuice, en nypa salt och peppari en liten skål. TIPS: Stek i omgångar med 4 quesadillas.

Servera
6

Lägg upp quesadillas och avokadosalsa på tallrikar. Servera med limedressing.