
Spetsa gaffeln med smakrika, panerade och ugnsrostade blomkålsbuketter och gyllenrostade potatisklyftor, toppa med härlig BBQ-sås och känn den himmelskt goda smaken. Den uppiggande, friska salladen gör detta till en perfekt balanserad rätt.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4
Panamat
500
Potatis
550
Blomkål
100
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1
Tomat
1
Gurka
60
Salladsmix
60
BBQ-sås
(Innehåller: Senap, Sulfiter)
½
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Sprid ut och rosta i övre delen av ugnen i 25-30 min tills de är mjuka.

Skär blomkål i små buketter - ca 2 cm stora. Blanda blomkålen med majonnäs i en bunke. Blanda panko, Panamat, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en annan bunke. När blomkålen är väl täckt av majo, häll över pankoblandningen och rör om så att blomkålen är helt panerad.

Lägg blomkålen i ett jämnt lager på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20-25 min tills gyllene.

Skär tomat i 2 cm stora bitar. Finhacka gurka. Skölj salladsmix.

När det återstår 5 min av pommesens tillagningstid, blanda salladsmix, tomat och gurka, lite olivolja, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål.

Fördela klyftpotatis, blomkål och sallad mellan era tallrikar. Ringla BBQ-sås över blomkålen och servera med en klick gräddfil vid sidan av.