HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrispig Ugnsrostad Blomkål
topBanner
Krispig ugnsrostad blomkål

Krispig ugnsrostad blomkål

med frisk sallad och klyftpotatis

Spetsa gaffeln med smakrika, panerade och ugnsrostade blomkålsbuketter och gyllenrostade potatisklyftor, toppa med härlig BBQ-sås och känn den himmelskt goda smaken. Den uppiggande, friska salladen gör detta till en perfekt balanserad rätt.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:äggsenapglutensulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Panamat

500 g

Potatis

550 g

Blomkål

100 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Tomat

1 st

Gurka

60 g

Salladsmix

60 g

BBQ-sås

(Innehållersenap, sulfiter)

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)761.845 kcal
Energi (kJ)3187.5596 kJ
Fett41.455 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater76.6925 g
varav socker21.8 g
Protein17.325 g
Salt1.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Sprid ut och rosta i övre delen av ugnen i 25-30 min tills de är mjuka.

2

Skär blomkål i små buketter - ca 2 cm stora. Blanda blomkålen med majonnäs i en bunke. Blanda panko, Panamat, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en annan bunke. När blomkålen är väl täckt av majo, häll över pankoblandningen och rör om så att blomkålen är helt panerad.

3

Lägg blomkålen i ett jämnt lager på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20-25 min tills gyllene.

4

Skär tomat i 2 cm stora bitar. Finhacka gurka. Skölj salladsmix.

5

När det återstår 5 min av pommesens tillagningstid, blanda salladsmix, tomat och gurka, lite olivolja, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. 

6

Fördela klyftpotatis, blomkål och sallad mellan era tallrikar. Ringla BBQ-sås över blomkålen och servera med en klick gräddfil vid sidan av.