Skip to main content
Krämig kokossoppa

Krämig kokossoppa

med rostad sötpotatis och kidneybönor

I kväll lagar vi en soppa med massor av spännande ingredienser. Vi steker salladslök, paprika och vitlök med härliga kryddor och tillsätter kidneybönor och kokosmjölk. Rostad sötpotatis blir perfekt som topping och gör soppan extra matig.

Taggar:
Vegetarisk
Glutenfri
Mjölkfri
Plantbaserat
Allergener:
Sulfiter
Selleri

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citrusfrukt

195 g

Krossade tomater

4 g

Panamat

390 g

Kidneybönor

450 g

Sötpotatis

2 st

Vitlöksklyfta

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Paprika

180 ml

Kokosmjölk

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ msk

Olja till stekning

1.5 dl

Vatten till soppa

¼ tsk

Salt till soppa

Näringsvärden

Energi (kJ)2199 kJ
Energi (kcal)526 kcal
Fett21.7 g
varav mättat14.4 g
Kolhydrater61.9 g
varav socker13.6 g
Kostfiber15 g
Protein14.6 g
Salt4.1 g
Potassium307.4 mg
Calcium21.9 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna (oskalad) sötpotatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i 20–30 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär paprika i 2 cm stora bitar.

Häll av och skölj kidneybönor.

Skär citrusfrukt i klyftor.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek salladslök och paprika i 4–5 min, eller tills mjuka.

Tillsätt vitlök, Panamat och Ay Cajun-ba och stek i 30 sek.

Sjud soppa
4

Tillsätt kidneybönor, krossade tomater, vatten, kokosmjölk buljong till stekpannan.

Koka upp, sänk till medelvärme och sjud i 10–12 min, eller tills soppan har tjocknat något.

Krydda soppa
5

Smaksätt den färdiga soppan med en generös skvätt citrusfruktsaft, salt och en nypa peppar.

Servera
6

Servera kokossoppa i skålar och toppa med sötpotatis.