
I kväll lagar vi en soppa med massor av spännande ingredienser. Vi steker salladslök, paprika och vitlök med härliga kryddor och tillsätter kidneybönor och kokosmjölk. Rostad sötpotatis blir perfekt som topping och gör soppan extra matig.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Citrusfrukt
195 g
Krossade tomater
4 g
Panamat
390 g
Kidneybönor
450 g
Sötpotatis
2 st
Vitlöksklyfta
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Paprika
180 ml
Kokosmjölk
1 st
Salladslök
½ tsk
Salt till potatis
½ msk
Olja till stekning
1.5 dl
Vatten till soppa
¼ tsk
Salt till soppa

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna (oskalad) sötpotatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i 20–30 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär paprika i 2 cm stora bitar.
Häll av och skölj kidneybönor.
Skär citrusfrukt i klyftor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek salladslök och paprika i 4–5 min, eller tills mjuka.
Tillsätt vitlök, Panamat och Ay Cajun-ba och stek i 30 sek.

Tillsätt kidneybönor, krossade tomater, vatten, kokosmjölk buljong till stekpannan.
Koka upp, sänk till medelvärme och sjud i 10–12 min, eller tills soppan har tjocknat något.

Smaksätt den färdiga soppan med en generös skvätt citrusfruktsaft, salt och en nypa peppar.

Servera kokossoppa i skålar och toppa med sötpotatis.