Krämig kokossoppa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig kokossoppa

Krämig kokossoppa

med rostad sötpotatis och kidneybönor

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

När vintern lurar utanför är en supergod soppa ett perfekt sätt att bli varm. Ikväll lagar vi en soppa med massor av spännande ingredienser. Vi steker salladslök, paprika och vitlök med härliga kryddor och tillsätter kidneybönor och kokosmjölk. Rostad sötpotatis blir perfekt som topping och gör soppan extra matig.

Taggar:
Plantbaserat
Under 650 kcal
Glutenfri
Vegetarisk
Mjölkfri
Klimatsmart
Allergener:
Selleri
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Kidneybönor

4 g

Panamat

200 ml

Kokosmjölk

450 g

Sötpotatis

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Paprika

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Salladslök

1 st

Lime

½ paket

Krossade tomater

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

1.5 dl

Vatten (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2514 kJ
Energi (kcal)601 kcal
Fett28.2 g
varav mättat17.4 g
Kolhydrater60.1 g
varav socker14.7 g
Protein14.8 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft). 

Tärna (oskalad) sötpotatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.

Rosta i 20–30 min, eller tills mjuka.  

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär paprika i 2 cm stora bitar.

Häll av och skölj kidneybönor.

Skär lime i klyftor.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek salladslök och paprika i 4–5 min, eller tills mjuka.

Tillsätt vitlök, Panamat och Ay Cajun-ba och stek i 30 sek.

Sjud soppa
4

Tillsätt kidneybönor, krossade tomater [1/2 paket, 2P], vatten [11/2 dl | 3 dl], kokosmjölk och grönsaksbuljong till stekpannan.

Koka upp, sänk till medelvärme och sjud i 10–12 min, eller tills soppan har tjocknat något.

Krydda soppa
5

Smaksätt den färdiga soppan med en generös skvätt limesaft, en nypa salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

Servera
6

Servera kokossoppa i skålar och toppa med sötpotatis.