HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Kokossoppa
topBanner
Krämig kokossoppa

Krämig kokossoppa

med rostad sötpotatis och kidneybönor

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

När vintern lurar utanför är en supergod soppa ett perfekt sätt att bli varm. Ikväll lagar vi en soppa med massor av spännande ingredienser. Kokossoppa med sötpotatis, kidneybönor, kokosmjölk, vitlök och salladslök.

Taggar:SnabbVegetariskKlimatsmartGlutenfriVeganskMjölkfri
Allergener:Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Kidneybönor

4 g

Panamat

200 ml

Kokosmjölk

450 g

Sötpotatis

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

1 st

Paprika

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Salladslök

1 st

Lime

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

Ingår inte i din leverans

1.5 dl

Vatten (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)663 kcal
Energi (kJ)2773 kJ
Fett28.44 g
varav mättat17.6 g
Kolhydrater71.62 g
varav socker24.1 g
Protein20.99 g
Salt4.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. 

Tärna (oskalad) sötpotatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.

Sprid ut dem i ett lager och rosta i 20-25 minuter, eller tills mjuka.

2

Skiva salladslök tunt.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär paprika i 2 cm stora bitar.

Häll av och skölj kidneybönor.

Skär lime i klyftor.

3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs hälften av salladslöken i 2-3 min.

Tillsätt paprika och stek under omrörning i 4-5 min.

Tillsätt vitlök och Panamat. Stek i 30 sek och tillsätt sedan kidneybönor och krossade tomater.

4

Tillsätt vatten [11/2 dl | 3 dl], kokosmjölk och grönsaksbuljong. Koka upp, sänk till medelvärme och sjud i 10-12 min, eller tills soppan har tjocknat något.

5

Smaksätt soppan med en generös skvätt limejuice, en nypa salt och peppar.

6

Servera kokossoppa i skålar och toppa med sötpotatis.

Garnera med resterande salladslök.