Pasta är perfekt till vardags när du vill slänga ihop något gott men har lite ont om tid. Korv, rödlök och vitlök är ett vinnande koncept. Såsen blir superkrämig av grädde och ricotta, som också säkrar er att ingen går hungriga från bordet. Toppa med hårdost och basilika, och så är maten klar att slukas!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Farfalle
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
½
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1
Tomat
1
Vitlöksklyfta
1
Paprika
200
Korv
4
Köttbuljong
1
Basilika
50
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
20
Finriven ost
½
Tomatpuré
1
Chiliflakes
1
Rödlök
½
Vatten (steg 2)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skiva rödlök tunt. Grovhacka tomat. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka korv.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente’. Spara lite pastavatten [1/2 dl I 1 dl], häll av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek korv, lök och paprika i 4-5 min. Tillsätt vitlök, tomat och tomatpuré [1/2 burk, 2P] och koka i 1 min.
Tillsätt köttbuljong, pastavatten och matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P] till stekpannan och koka i 2-3 min, eller tills det börjar tjockna.
Skiva basilika tunt. Ta av stekpannan från värme och rör i pasta och ricotta [1/2 paket, 2P]. Smaka av med salt* och peppar*.
Lägg upp pasta i skålar och garnera med riven hårdost och basilika. Stör över lite chili flakes om ni vill göra pastan lite starkare.