Ikväll håller vi fest och vi lockar med en ytterst delikat och innovativ sammansättning. En klassisk ryggbiff har huvudrollen, men tillredning och birollerna bjuder på spännande överraskningar. Vi har hämtat inspiration från Korea, och glacerar ryggbiffen i en härlig sås. De klassiska potatisarna har vi piffat upp med sesamfrön. Vackra tillbehör med sting är pak choi stekt med chili. En generös klick srirachamajo fulländar mästerverket!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Angus ryggbiff
500 g
Potatis
1 st
Salladslök
20 g
Sriracha
25 g
Honung
10 g
Sesamfrön
½ st
Röd chili
50 g
Majonnäs
(InnehållerSenap, Ägg)30 g
Hoisinsås
1 st
Pak choi
25 g
Ketchup
1 msk
Olivolja (steg 3)
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna (oskalad) potatis i 2 cm stora bitar och sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, hälften av sesamfröna, salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. Vänd dem efter halva tiden.
Dela pak choi på längden. Kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2P] tunt. Skiva salladslök tunt.
Blanda majonnäs och hälften av srirachan i en liten skål, och ställ åt sidan. Blanda resterande sriracha, hoisinsås, ketchup och honung till en marinad i en ny liten skål. Tillsätt olivolja* [1 msk | 2 msk] och blanda väl.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs pak choi, chili och resterande sesamfrön under omrörning tills brynt, 2-3 min. Krydda med salt* och peppar*, lägg över till en skål och täck för att hålla på värmen.
Torka av stekpannan och hetta upp en skvätt olivolja* på hög värme. Bryn köttet i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min på varje sida för medium rare. Häll i marinad och glacera köttet den sista minuten, vänd så de täcks. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du vill ha köttet mer genomstekt.
Lägg upp ryggbiff på tallrikar med chilistekt pak choi och sesampotatis. Strö över salladslök, och servera srirachamajo vid sidan av.