Skip to main content
Kokospanerad torsk

Kokospanerad torsk

med pak choi-sallad och asiatisk sås

4.0
(561)

Fiskfantaster, se hit! Kvällens meny bjuder på torsk med asiatiska smaker i ett recept som är både lättlagat och supersmarrigt. Vi panerar torsk i panko och kokos och steker den gyllene och krispig. Vi kokar också ris och blandar en fräsch pak choi-sallad med äpple och jordnötter. Till sist svänger vi ihop en smakrik sås med vår egen kryddblandning Ginger Ninja, sojasås och sweet chili som vi ringlar över torsken.

Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Fisk
Jordnötter
Soja

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

15 g

Riven kokos

(Kan innehålla spår av: Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

250 g

Torsk

(Innehåller: Fisk)

1 st

Pak choi

1 st

Äpple

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

40 g

Sweet chilisås

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 st

Ägg (steg 2)

2 msk

Vetemjöl (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 4)

½ msk

Vetemjöl (steg 5)

1 dl

Vatten (steg 5)

1 msk

Smör (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)3787 kJ
Energi (kcal)905 kcal
Fett33.4 g
varav mättat11.9 g
Kolhydrater105.4 g
varav socker21.6 g
Kostfiber7.4 g
Protein40.6 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.9 g
Potassium230 mg
Calcium54 mg
Iron0.6 mg

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Panera fisk
2

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.

Häll panko och kokos i en tredje djup tallrik.

Torka fisk med hushållspapper, och krydda med en nypa salt.

Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Stek fisk
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2–3 min per sida eller tills gyllene och genomstekt.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär

Blanda sallad
4

Under tiden, finhacka pak choi.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna stavar.

Blanda pak choi, äpple, jordnötter, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor skål.

Laga sås
5

Vispa ihop mjöl [1/2 msk | 1 msk] och vatten [1 dl | 2 dl] i en liten skål tills slätt.

Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelvärme.

Tillsätt sojasås [1/2 påse, 2P], Ginger Ninja, sweet chilisås och smör [1 msk | 2 msk].

Rör i mjölblandning när smöret har smält och sjud i 1–2 min, tills tjocknat. Ta av från värme.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med fisk och sallad.

Toppa fisk med sås.