Kikärtstagine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kikärtstagine

Kikärtstagine

med persilje- och vitlöksbröd

Omfamna en nordafrikansk smältdegel av baharat och dukkah med vår kikärtstagine. Dofterna av tranbär, paprika och krossade tomater kommer att virvla runt i ditt kök som en kulinarisk sandstorm. När vindarna mojnat serverar du denna berbiska härlighet med krispigt persilje- och vitlöksbröd.

Taggar:
Vegetarisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Krossade tomater

1

Röd paprika

15

Dukkah

2

Baharat kryddmix

1

Bladpersilja

1

Kikärtor

4

Grönsaksbuljong

20

Tranbär

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

½

Baguette

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

1

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)200 kcal
Energi (kJ)837 kJ
Fett11.7 g
varav mättat5.9 g
Kolhydrater13.54 g
varav socker0.9 g
Protein7.19 g
Salt1.4 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°C. Ställ fram smör* på köksbänken så det blir rumstempererat. Finhacka lök. Kärna ur och finhacka paprika. Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten. 

Fräs grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på hög värme. Fräs lök, paprika, baharat och dukkah i 3-4 min under omrörning.

Låt tagine sjuda
3

Sänk till medelvärme. Tillsätt kikärtor, krossade tomater, grönsaksbuljong, vatten* (se ingredienslistan) och tranbär i kastrullen. Låt din tagine sjuda i 10-15 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

Blanda vitlökssmör
4

Finhacka persilja (spara några blad till servering). Pressa vitlök. Blanda vitlök, smör*, hälften av persiljan, en nypa salt* och peppar* i en skål. Lägg resterande persilja i din tagine och rör om.

Värm bröd
5

Halvera baguetten [1/2 st, 2 pers] på längden. Skär varje halva i 5-6 skivor och bre dem med vitlökssmör. Placera skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Värm upp i ugnen, 6-7 min. TIPS: Vill du göra brödet ännu godare, ringla över lite olivolja innan du sätter in det i ugnen. 

Servera
6

Sleva upp taginen i varsin djup tallrik och garnera med persiljeblad. Avnjut tillsammans med det varma vitlöksbrödet.