Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser ingår. Skäm bort barnen med en riktigt god matsäck på utflykten. Vi gräddar pizzabullar med ost, chorizo och majs. Om det skulle bli några över går de utmärkt att frysa.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Pizzadeg
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)
120 g
Tärnad chorizo
(Innehåller: Mjölk)
100 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
1 g
Majs
35 g
Tomatpuré
½ tsk
Socker till sås
1 msk
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Ta ut pizzadegen från kylen och dess förpackning minst 10 min innan tillagning.
Blanda tomatpuré, socker, vatten, salt och en nypa peppar i en liten skål.
TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.
Strö generöst med vetemjöl över köksbänken.
Placera degen på ytan med mjöl och rulla ut den med händerna (eller en kavel) tills den är 25 cm i diameter.
Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.
Häll av majs.
Bre ett tunt lager tomatsås på degen. Toppa med ett jämnt lager ost, chorizo och majs.
Rulla ihop degen till en rulle och skär den i 10 bitar.
Placera ut pizzabullar på en plåt med bakplåtspapper med skärsidan uppåt och neråt och tryck till dem lätt med handen.
Grädda i ugnen i 15–18 min, eller tills gyllene och genomgräddade.
Lägg pizzabullar i en matlåda när de har svalnat.
TIPS: Frys resterande pizzabullar och värm dem när de ska ätas.