topBanner
Japansk-inspirerad ravioli

Japansk-inspirerad ravioli

med asiatisk dressing och pak choi

Tänker du på Italien när du hör ravioli? Då är det dags att tänka om, ikväll ska vi nämligen laga japansk inspirerad ravioli med asiatisk dressing och pak choi! Vi lagar en underbar sås med ingefära, vitlök och pak choi, som vi kryddar med asiatisk dressing, sojasås, honung och sesamfrön. Vi blandar såsen med ravioli och spenat, och toppar med strimlade brytärtor!

Taggar:VegetariskUnder 600 kcal
Allergener:glutensesamsojaäggmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Schalottenlök

2 st

Morot

1 st

Ingefära

2 st

Vitlöksklyfta

200 g

Pak choi

40 g

Asiatisk dressing

(Innehållergluten, sesam, soja)

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

12.5 g

Honung

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

½ st

Chili

60 g

Spenat

75 g

Brytärtor

250 g

Ravioli med ricotta och spenat

(Innehållergluten, ägg, mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja* (steg 3)

½ dl

Vatten* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2191 kJ
Energi (kcal)524 kcal
Fett22 g
varav mättat6 g
Kolhydrater61 g
varav socker21 g
Protein21 g
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar. Finhacka schalottenlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök och morot i 3-4 min, eller tills grönsaker börjar att mjukna.

2

Riv ingefära och vitlök fint. Skär pak choi i 2 cm stora bitar. Tillsätt ingefära, vitlök, och pak choi till stekpannan, och stek i 1-2 min, eller tills pak choien har mjuknat.

3

Sänk till medelvärme, och tillsätt asiatisk dressing, sojasås, vatten [1/2 dl | 1 dl], olivolja* [1 msk | 2 msk], honung [1/2 paket, 2P] och hälften av sesamfröna till stekpannan. Sjud i 3-4 min. Smaka av med salt* och peppar*.

4

Tillsätt ravioli till det kokande vattnet* och koka tills 'al dente', 3-4 min, rör om då och då. Skölj spenat. Häll av vattnet, och vänd försiktigt i ravioli och spenat i stekpannan.

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

5

Halvera, kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2P] tunt. Dela brytärtor [1/2 påse, 2P] på längden.

6

Lägg upp ravioli i skålar, se till att få med all sås från stekpannan. Strö över brytärtor, chili och resterande sesamfrön.

TIPS: Skippa chili om du inte tycker om stark mat.