HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconJapansk Inspirerad Ravioli
topBanner
Japansk-inspirerad ravioli

Japansk-inspirerad ravioli

med asiatisk dressing och pak choi

Tänker du på Italien när du hör ravioli? Då är det dags att tänka om, ikväll ska vi nämligen laga japansk inspirerad ravioli med asiatisk dressing och pak choi! Vi lagar en underbar sås med ingefära, vitlök och pak choi, som vi kryddar med asiatisk dressing, sojasås, honung och sesamfrön. Vi blandar såsen med ravioli och spenat, och toppar med strimlade brytärtor!

Taggar:VegetariskUnder 650 kcal
Allergener:glutensesamsojaäggmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12.5 g

Honung

200 g

Pak choi

1 st

Schalottenlök

40 g

Asiatisk dressing

(Innehållergluten, sesam, soja)

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

½ st

Chili

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

2 st

Morot

60 g

Ravioli med ricotta och spenat

(Innehållergluten, ägg, mjölk)

75 g

Spenat

1 msk

Brytärtor

Ingår inte i din leverans

½ dl

Olivolja* (steg 3)

Vatten* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1092.2228 kJ
Energi (kcal)261.0475 kcal
Fett14.5026 g
varav mättat1.8 g
Kolhydrater23.994 g
varav socker18.7 g
Protein7.079 g
Salt3.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar. Finhacka schalottenlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök och morot i 3-4 min, eller tills grönsaker börjar att mjukna.

2

Riv ingefära och vitlök fint. Skär pak choi i 2 cm stora bitar. Tillsätt ingefära, vitlök, och pak choi till stekpannan, och stek i 1-2 min, eller tills pak choien har mjuknat.

3

Sänk till medelvärme, och tillsätt asiatisk dressing, sojasås, vatten [1/2 dl | 1 dl], olivolja* [1 msk | 2 msk], honung [1/2 paket, 2P] och hälften av sesamfröna till stekpannan. Sjud i 3-4 min. Smaka av med salt* och peppar*.

4

Tillsätt ravioli till det kokande vattnet* och koka tills 'al dente', 3-4 min, rör om då och då. Skölj spenat. Häll av vattnet, och vänd försiktigt i ravioli och spenat i stekpannan. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

5

Halvera, kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2P] tunt. Dela brytärtor [1/2 påse, 2P] på längden.

6

Lägg upp ravioli i skålar, se till att få med all sås från stekpannan. Strö över brytärtor, chili och resterande sesamfrön. TIPS: Skippa chili om du inte tycker om stark mat.