Grillost- och körsbärstomatspasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grillost- och körsbärstomatspasta

Grillost- och körsbärstomatspasta

med krämig iMatsås och färsk oregano

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Vi hoppas att ni är hungriga, för om under en halvtimme kan ni njuta av en stor skål fylld med en massa gott. Vi lagar en underbar sås med Oatlys växtbaserade iMat, körsbärstomater, lök, tomatpuré och massor av härliga kryddor. För att göra det enkelt blandar vi rigatoni, stekt grillost och den ljuvliga såsen i stekpannan, och så är maten färdig.

:
Snabb
Vegetarisk
Klimatsmart
:
Vete
Gluten
Mjölk
Selleri

20 minuter
20 minuter

1 paket

Rigatoni

( )

200 g

Grillost

()

½ st

Rödlök

125 g

Körsbärstomater

1 st

Vitlöksklyfta

½ burk

Tomatpuré

4 g

Vitlöksflörter

4 g

Grönsaksbuljong

()

½ g

Chiliflakes

1 portionspåse

Oregano

125 ml

Oatly iMat

()

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Energi (kJ)3546 kJ
Energi (kcal)848 kcal
Fett42.8 g
varav mättat24.2 g
Kolhydrater77.9 g
varav socker12.8 g
Protein38.2 g
Salt5.1 g

Stekpanna
Kastrull

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
 
Koka pasta i 11-12 min, eller tills "al dente".
 
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. 
 
Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
 
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 
 
TIPS: "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.  

Stek grillost
2

Under tiden, tärna grillost i 2 cm stora bitar.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek grillost i 6-7 min, eller tills gyllene. Lägg över på en tallrik.

Förbered grönsaker
3

Skär rödlök [½ st, 2P] i tunna skivor.

Halvera körsbärstomater.

Finhacka eller pressa vitlök.

Plocka oreganoblad.

Koka sås
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelvärme. Stek lök och vitlök i 2-3 min, tills löken är genomskinlig. 

Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P] och Vitlöksflörter, och stek i 1 min. 

Rör i iMat [1/2 paket, 2P], körsbärstomater, grönsaksbuljong, hälften av oreganobladen, en generös nypa chiliflakes [1/2 paket, 2P] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och sjud tills pastan är färdigkokt, ca 1-2 min.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

TIPS 2P: Använd kvarvarande iMat i ditt morgonkaffe för en utsökt krämig smak. 

Tillsätt pasta
5

Tillsätt färdig pasta och sparat pastavatten till stekpannan med sås. Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat något.

Smaka av med salt och peppar.

Ta av från värme och rör i grillost.

Servera
6

Lägg upp grillostpasta i skålar.

Garnera med resterande oreganoblad och en nypa chili flakes.