Med vår indonesiska kyckling trollar du fram en autentisk asiatisk matupplevelse hemma i ditt eget kök. Perfekt när du är sugen på en läcker rätt med spännande smaker – kycklingen får nämligen sällskap av citrongräsris, sesamstekta sockerärtor, kålrabbisallad med limedressing och jordnötssås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklinginnerfilé
5 g
Ginger Ninja
150 g
Basmatiris
1 st
Citrongräs
100 g
Sataysås
20 g
Saltade jordnötter
½ st
Morot, Julienne
1 st
Lime
1 st
Mynta & koriander
10 g
Sesamfrön
150 g
Sockerärtor
10 ml
Sesamolja
1 g
Chiliflakes
½ st
Kålrabbi, vit
1 st
Gurka
½ msk
Smör till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till dressing
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till sallad
Banka citrongräs med en träslev.
Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs citrongräs i 1–2 min, eller tills väldoftande. Tillsätt vatten och koka upp.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. Plocka bort citrongräs.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, finhacka mynta och koriander.
Halvera lime.
Blanda mynta, koriander, chiliflakes, en skvätt limesaft och olivolja i en liten skål. Ställ åt sidan.
Grovhacka jordnötter.
Blanda sataysås och jordnötter i en ny liten skål. Ställ åt sidan.
Skala gurka i långa band med en potatisskalare.
Skala kålrabbi i långa band med en potatisskalare (släng det yttersta skalet).
Blanda morot, gurka och kålrabbi i en stor skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek sesamfrön och sockerärtor med salt i 1–2 min, tills lätt brynta.
Ställ åt sidan i en liten skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt och Ginger Ninja.
Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Vänd sallad med salt och limedressing precis innan servering.
Vänd sockerärtor med sesamolja.
Fyll en liten skål med ris och pressa så att det blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset formas till en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.
Lägg upp kyckling, sallad, resterande lime och sockerärtor runt riset.
Servera med jordnötssås att doppa i.