Skip to main content
Indonesisk sataykyckling och citrongräsris
Indonesisk sataykyckling och citrongräsris

Indonesisk sataykyckling och citrongräsris

med kålrabbi och sesamstekta sockerärtor

Med vår indonesiska kyckling trollar du fram en autentisk asiatisk matupplevelse hemma i ditt eget kök. Perfekt när du är sugen på en läcker rätt med spännande smaker – kycklingen får nämligen sällskap av citrongräsris, sesamstekta sockerärtor, kålrabbisallad med limedressing och jordnötssås.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Senf
Egg
Jordnødder
Soja
Gluten
Hvede
Sesamzaad

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklinginnerfilé

5 g

Ginger Ninja

150 g

Basmatiris

1 st

Citrongräs

100 g

Sataysås

20 g

Saltade jordnötter

½ st

Morot, Julienne

1 st

Lime

1 st

Mynta & koriander

10 g

Sesamfrön

150 g

Sockerärtor

10 ml

Sesamolja

1 g

Chiliflakes

½ st

Kålrabbi, vit

1 st

Gurka

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3669 kJ
Energi (kcal)877 kcal
Fett34.7 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater94.2 g
varav socker17.8 g
Kostfiber9.2 g
Protein49.8 g
Kolesterol0.3 mg
Salt5.2 g
Potassium98.7 mg
Calcium8.1 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Banka citrongräs med en träslev.

Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelhög värme. 

Fräs citrongräs i 1–2 min, eller tills väldoftande. Tillsätt vatten och koka upp. 

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. Plocka bort citrongräs. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka mynta och koriander.

Halvera lime.

Blanda mynta, koriander, chiliflakes, en skvätt limesaft och olivolja i en liten skål. Ställ åt sidan.

Grovhacka jordnötter.

Blanda sataysås och jordnötter i en ny liten skål. Ställ åt sidan.

Skala gurka i långa band med en potatisskalare.

Skala kålrabbi i långa band med en potatisskalare (släng det yttersta skalet).

Blanda morot, gurka och kålrabbi i en stor skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek sockerärtor
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek sesamfrön och sockerärtor med salt i 1–2 min, tills lätt brynta.

Ställ åt sidan i en liten skål.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt kyckling och krydda med salt och Ginger Ninja.

Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt. 

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
5

Vänd sallad med salt och limedressing precis innan servering.

Vänd sockerärtor med sesamolja.

Servera
6

Fyll en liten skål med ris och pressa så att det blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset formas till en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.

Lägg upp kyckling, sallad, resterande lime och sockerärtor runt riset.

Servera med jordnötssås att doppa i.