Hemlagade tortillachips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hemlagade tortillachips

Hemlagade tortillachips

med svarta bönor, guacamole och mozzarella

Följ med hem till Pancho Villas enkla middagsbord och smaka en revolutionerande god måltid som du lagar på nolltid. När du dippar de bönfyllda tortillachipsen i guacamole kommer dina smaklökar att kapitulera utan diskussion.

Taggar:
Vegetarisk
Stark
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Paprika

1 portionspåse

Koriander

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Svarta bönor

4 g

Hello Mexico kryddmix

4 g

Grönsaksbuljong

1 st

Röd chili

1 st

Avokado

1 st

Lime

2 st

Tomat

½ st

Rödlök

50 g

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

4 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

1 paket

Krossade tomater

Ingår inte i din leverans

efter behov

Socker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)340 kcal
Energi (kJ)1422 kJ
Fett10.3 g
varav mättat4.4 g
Kolhydrater43.6 g
varav socker9.2 g
Protein14.3 g
Salt2.6 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Pressa vitlök. Kärna ur och skär paprika i 1 cm breda skivor. Skölj bönorna i en sil under kallt vatten. Skär tortillabröden som en pizza så du får små nachos.

Laga tortillachips
2

Fördela tortillabitarna över två bakplåtar med bakplåtspapper. Ringla (eller spraya) över olivolja*, krydda med salt* och peppar*. Vänd så att bitarna täcks. Baka i ugnen tills gyllenbruna, 6-8 min. Strö över mozzarella de sista 3-4 min av tillagningstiden, och baka tills osten har smält. TIPS: Håll ett öga på tortillabitarna i ugnen. Du vill att de ska vara krispiga men inte brända.

Koka bönröra
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök, paprika och Hello Mexico kryddmix i 5-6 min. Smaksätt med en nypa socker*, salt* och peppar*. Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong och bönor. Låt sjuda i 5 min, eller tills vätskan har reducerats till hälften. 

Förbered guacamole
4

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Dela lime i klyftor. Mosa avokado med en gaffel. Smaksätt sedan med juice från 1-2 limeklyftor, chili, en nypa salt* och peppar*. Blanda ordentligt - och voilà, guacamolen är färdig.

Blanda salsa
5

Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers], tomat och koriander. Blanda dem i en skål tillsammans med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela tortillachips mellan era tallrikar. Servera med bönröra, tomatsalsa, guacamole och limeklyfta.