
Sataysås är en smakrik jordnötssås som passar perfekt som smaksättare i det här receptet med asiatiska influenser. Vi blandar den med stekt lök och morot, matlagningsgrädde, soja och vår egen kryddblandning Milda Mahal till en härlig sås. Vi vänder hajmal i den krämiga curryn och serverar fisken med fluffigt jasminris och topping i form av hackade jordnötter och koriander.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Jasminris
1 st
Lök
1 st
Morot
4 g
Milda Mahal
100 g
Sataysås
(Innehåller: Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Soja, Gluten, Vete)
½ st
Citrusfrukt
1 portionspåse
Koriander
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
240 g
Pangasiusfilé
(Innehåller: Fisk)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ dl
Vatten (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 4)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Skär rödlök i tunna skivor.
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek rödlök och morot i 2–3 min, eller tills mjuka.
Tillsätt Milda Mahal och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt matlagningsgrädde, sataysås, sojasås, vatten [1/2 dl | 1 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Sjud i 1–2 min.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Tillsätt fisk till såsen och sänk till medelvärme. Sjud under lock i 4–5 min, eller tills genomstekt.
TIPS: Har du inget lock? Använd folie istället!
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Under tiden, finhacka jordnötter.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Grovhacka koriander.

Lägg upp ris, fisk och sås på tallrikar.
Garnera med koriander och jordnötter och pressa över limesaft.