Grekiska koftasbiffar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekiska koftasbiffar

Grekiska koftasbiffar

med apelsintabbouleh och svalkande yoghurt

Gör en kulinarisk vandring längs de centralamerikanska bergsryggarna och se couscousen sprida ut sig på tallriken som snöflingor på Volcán Tajumulco när den reflekteras mot de krispiga koftasbiffarna. Servera med en uppfriskande citrondressing som fräschar upp måltiden likt svalkande bergsluft.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

100 g

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Kycklingbuljong

4 g

Panamat

250 g

Nötfärs

25 g

Panko ströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

2 st

Tomat

1 st

Gurka

½ st

Apelsin

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½ portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 1)

1 st

Ägg (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)639 kcal
Energi (kJ)2672 kJ
Fett21 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater66.7 g
varav socker27.7 g
Protein40.1 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga couscous
1

Koka upp vatten i en vattenkokare.

Blanda tranbär, couscous, kycklingbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål. 

Häll över vatten [21/2 dl | 5 dl] från vattenkokaren, täck med lock och ställ åt sidan i åtminstone 5 min.

Blanda köttfärs
2

Finhacka persilja [1/2 påse, 2P].

Blanda nötfärs, Panamat, hälften av persiljan, ägg [1 st, 2 st], panko, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.

Rulla färsen till avlånga biffar (runt 6 cm långa och 21/2 cm tjocka) - det blir 3 st/person. 

Stek koftasbiffar
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar, vänd dem regelbundet, i 2-3 min, tills brynta.

Sänk till medelvärme och fortsätt steka i 6-7 min, eller tills genomstekta.

VIKTIGT: Biffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Hacka frukt och grönt
4

Finhacka tomat och gurka.

Skär av ändarna på apelsinen och skala den med en vass kniv. Halvera på längden, ta bort det vita köttet på insidan och eventuella kärnor. Tärna apelsin [1/2 st, 2P] 1 cm stora bitar.

Blanda tabbouleh
5

Blanda tomat, gurka, apelsin, och resterande persilja i skålen med couscous. 

Smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Fördela apelsintabbouleh mellan era tallrikar.

Placera med biffar ovanpå och servera med en klick yoghurt.