Skip to main content
Goan Xacuti-kryddade vegostrimlor
Goan Xacuti-kryddade vegostrimlor

Goan Xacuti-kryddade vegostrimlor

med asiatisk slaw och jasminris

4.3
(159)

Goan Xacuti är ett currypulver med ursprung från Goa i Indien som ger massor av smak. Här använder vi det i ett smarrigt vegorecept som du svänger ihop på nolltid. Vi steker vegostrimlor gyllene tillsammans med vår kryddmix och rödlök och vänder i sojasås och sweet chilisås. Vi serverar vegostrimlorna på en bädd av fluffigt ris tillsammans med en asiatisk slaw med kålrabbi och srirachamajonnäs.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Soja
Vete
Gluten
Senap
Havre
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller: Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

40 g

Sweet chilisås

½ g

Chiliflakes

4 g

Goan Xacuti

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Soja, Vete, Gluten)

1 st

Rödlök

150 g

Strimlad salladsmix

½ st

Kålrabbi, vit

150 g

Jasminris

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

10 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Vatten* (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kJ)3446 kJ
Energi (kcal)824 kcal
Fett39.6 g
varav mättat53.1 g
Kolhydrater87.3 g
varav socker19.8 g
Kostfiber8 g
Protein25.2 g
Salt6.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta sedan av kastrullen från värme.

Blanda slaw
2

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Skala och skär kålrabbi [1/2 st, 2P] i 1/2 cm tunna stavar.

Blanda kålrabbi, salladsmix, sriracha [1/2 paket, 2P], majonnäs, vatten [1 msk | 2 msk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål och ställ åt sidan.

Stek vegansk kebab
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek vegansk kebab och rödlök i 3–4 min, eller tills brynta.

Tillsätt Goan Xacuti och chiliflakes [1/2 paket, 2P] och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt sojasås, sweet chilisås och vatten [2 msk | 4 msk] och vänd runt tills vegansk kebab är täckt.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Lägg upp ris i skålar och toppa med vegansk kebab och asiatisk slaw.