
Goan Xacuti är ett currypulver med ursprung från Goa i Indien som ger massor av smak. Här använder vi det i ett smarrigt vegorecept som du svänger ihop på nolltid. Vi steker vegostrimlor gyllene tillsammans med vår kryddmix och rödlök och vänder i sojasås och sweet chilisås. Vi serverar vegostrimlorna på en bädd av fluffigt ris tillsammans med en asiatisk slaw med kålrabbi och srirachamajonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller: Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)
40 g
Sweet chilisås
½ g
Chiliflakes
4 g
Goan Xacuti
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Soja, Vete, Gluten)
1 st
Rödlök
150 g
Strimlad salladsmix
½ st
Kålrabbi, vit
150 g
Jasminris
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
10 g
Sriracha
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Vatten* (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
2 msk
Vatten (steg 3)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta sedan av kastrullen från värme.

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Skala och skär kålrabbi [1/2 st, 2P] i 1/2 cm tunna stavar.
Blanda kålrabbi, salladsmix, sriracha [1/2 paket, 2P], majonnäs, vatten [1 msk | 2 msk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål och ställ åt sidan.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek vegansk kebab och rödlök i 3–4 min, eller tills brynta.
Tillsätt Goan Xacuti och chiliflakes [1/2 paket, 2P] och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt sojasås, sweet chilisås och vatten [2 msk | 4 msk] och vänd runt tills vegansk kebab är täckt.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Lägg upp ris i skålar och toppa med vegansk kebab och asiatisk slaw.