Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frasig kyckling

Frasig kyckling

med mozzarella och spaghetti i tomatsås

Ikväll gör vi supergod, frasig kyckling, som vi först panerar i panko och steker, och som sen gratineras med tomatsås och mozzarella. Vi serverar vår kyckling med spaghetti och en fräsch och vacker sallad med gurka och tomat.

Taggar:
Barnvänlig
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Hvede
Milk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Tomat

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

1 st

Gurka

300 g

Kycklingbröstfilé

1 paket

Spaghetti

4 g

Medelhavets Pärla

30 g

Pankoströbröd

50 g

Riven mozzarella

1 portionspåse

Basilika

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten (steg 3)

½ tsk

Socker (steg 3)

1 st

Ägg (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4551 kJ
Energi (kcal)1088 kcal
Fett30.7 g
varav mättat8.9 g
Kolhydrater129.7 g
varav socker21.6 g
Kostfiber11.6 g
Protein68.4 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Hacka basilika
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Koka upp en stor kastrull med saltat* vatten*. Hacka basilika (spara några blad till garnering).

Panera kyckling
2

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm. Blanda panko och en generös nypa salt* och peppar* i en djup tallrik. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik. Vänd kyckling först i ägg, och sen i panko. Ställ åt sidan på en tallrik. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek kyckling tills gyllene, 1-2 min på varje sida. Lägg över den till en plåt med bakplåtspapper. Skölj av stekpannan, och hetta upp en ny skvätt olivolja* på medelvärme. Tillsätt krossade tomater, Medelhavets Pärla, vatten* [½ dl | 1 dl], socker* [½ tsk | 1 tsk] och en nypa salt*. Sjud i 3-4 min.

Gratinera kyckling
4

Toppa kyckling med hälften av tomatsåsen, och strö över mozzarella. Gratinera i 10-12 min i ugnen, eller tills osten har smält och kycklingen är genomstekt. Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 8-9 min, eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Rör i resterande tomatsås i kastrullen med pasta. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda gurksallad
5

Tärna tomat och gurka i 1 cm stora bitar. Blanda gurka, tomat, olivolja* [1 msk | 2 msk], och en nypa salt* och peppar* i en skål.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar. Toppa med frasig kyckling och garnera med basilika. Servera gurksallad vid sidan av.