
Fransk Kyckling Cordon Blue och persiljesås
med potatismos och päron-och valnötssallad
Ikväll frestar vi med en fantastisk rätt med kyckling i huvudrollen. Kyckling Cordon Blue innebär att kycklingbröst fylls och steks i ugnen. Vi fyller vår kyckling med senap, majo, bacon och ost och panerar den sen i panko. Fantastiska tillbehör är potatismos, persiljesås och en fräsch päron-och valnötssallad med honung- och senapsdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
300 g
Kycklingbröstfilé
62.5 g
Bacon, skivor
50 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
12.5 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
500 g
Bakpotatis
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 portionspåse
Bladpersilja
50 g
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
40 g
Rucola
1 st
Päron
20 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
Ingår inte i din leverans
3 msk
Mjölk (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 st
Ägg (steg 3)
2 msk
Vetemjöl (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Vetemjöl (steg 5)
2 msk
Mjölk (steg 5)
1 msk
Smör (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft). Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa potatis tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], finriven ost, salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Under tiden, placera valnötter på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 5-6 min, tills väldoftande. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
Blanda majonnäs och senap [1/2 paket, 2P] i en liten skål.
Finhacka persilja.Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor. Skölj rucola.
Lägg päron, valnötter och rucola i en skål. Rör i honung- och senapsdressing, och en nypa salt och peppar precis innan servering.

Skär ett horisontellt snitt i kycklingen med en vass kniv utan att skära rakt igenom på en separat skärbräda.
Öppna kyckling, bre på lite senapmajonnäs-mix och toppa med en skiva bacon [½ paket, 2P] och lite goudaost, och vik ihop.
Ta fram tre djupa tallrikar. Lägg vetemjöl [2 msk | 4 msk] i den första. Vispa ägg [1 st | 2 st] i den andra. Blanda panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i den tredje.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Vänd försiktigt kyckling i mjöl, sen i ägg, och sist i panko. Lägg över på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek kyckling i 3-4 min per sida, tills gyllene.
Lägg över kyckling till en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11-12 min, tills genomstekt.
TIPS: Var försiktig när du panerar så fyllningen inte trillar ut.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, smält smör [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.
Rör i vetemjöl [1 msk | 2 msk]. Sjud i 2-3 min under omrörning för att undvika klumpar.
Rör i matlagningsgrädde och mjölk [2 msk | 4 msk], och sjud i ytterligare 3-4 min under omrörning, tills tjocknat.
Rör i persilja (spara lite till garnering), salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Lägg upp kyckling Cordon Blue och potatismos på tallrikar.
Strö över persilja.
Servera med persiljesås och päron-och valnötssallad.