Skip to main content
Fransk Kyckling Cordon Bleu och persiljesås
Fransk Kyckling Cordon Bleu och persiljesås

Fransk Kyckling Cordon Bleu och persiljesås

med potatismos och päron- och valnötssallad

4.5
(203)

Ikväll frestar vi med en fantastisk rätt med kyckling i huvudrollen. Kyckling Cordon Bleu innebär att kycklingbröst fylls och steks i ugnen. Vi fyller vår kyckling med senap, majo, bacon och ost och panerar den sen i panko. Fantastiska tillbehör är potatismos, persiljesås och en fräsch päron- och valnötssallad med honung- och senapsdressing.

Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Nötter
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

62.5 g

Bacon, skivor

50 g

Riven gouda

(Innehåller: Mjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

12.5 g

Grov senap

(Innehåller: Senap)

500 g

Bakpotatis

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

1 portionspåse

Bladpersilja

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

40 g

Rucola

1 st

Päron

20 g

Valnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller: Senap, Ägg, Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 msk

Mjölk (steg 1)

1 st

Ägg (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)5476 kJ
Energi (kcal)1309 kcal
Fett90.1 g
varav mättat39.6 g
Kolhydrater111.4 g
varav socker17.4 g
Kostfiber8.5 g
Protein82.5 g
Kolesterol0.1 mg
Salt7.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Gör potatismos
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft). Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet, och mosa potatis tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], finriven ost, salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock. 

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt. 

Gör päron- och valnötssallad
2

Under tiden, placera valnötter på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 5–6 min, tills väldoftande. Ta ut ur ugnen och låt svalna.

Blanda majonnäs och senap [1/2 paket, 2P] i en liten skål.

Finhacka persilja. Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor. Skölj rucola.

Lägg päron, valnötter och rucola i en skål. Rör i honung- och senapsdressing, en nypa salt och peppar precis innan servering. 

Förbered kyckling
3

Skär ett horisontellt snitt i kycklingen med en vass kniv utan att skära rakt igenom på en separat skärbräda. Öppna kyckling, bre på lite senapsmajonnäs och toppa med en skiva bacon [½ paket, 2P] och lite gouda. Vik ihop och upprepa med resten av kyckling.

Ta fram tre djupa tallrikar. Lägg vetemjöl [2 msk | 4 msk] i den första. Vispa ägg [1 st | 2 st] i den andra. Blanda panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i den tredje.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
4

Vänd försiktigt kyckling i mjöl, sen i ägg och sist i panko och lägg över på en tallrik. 

TIPS: Var försiktig när du panerar så fyllningen inte trillar ut. 

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene.

Lägg över kyckling på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, tills genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga persiljesås
5

Under tiden, hetta upp stekpannan igen på medelvärme.

Tillsätt matlagningsgrädde och värm i 1-2 min, eller tills helt uppvärmd.

Rör i persilja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp kyckling och potatismos på tallrikar.

Servera med persiljesås och päron- och valnötssallad.