Skip to main content
Fransk Kyckling Cordon Bleu och persiljesås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fransk Kyckling Cordon Bleu och persiljesås

Fransk Kyckling Cordon Bleu och persiljesås

med potatismos och päron- och valnötssallad

Ikväll frestar vi med en fantastisk rätt med kyckling i huvudrollen. Kyckling Cordon Bleu innebär att kycklingbröst fylls och steks i ugnen. Vi fyller vår kyckling med senap, majo, bacon och ost och panerar den sen i panko. Fantastiska tillbehör är potatismos, persiljesås och en fräsch päron- och valnötssallad med honung- och senapsdressing.

Allergener:
Milk
Senf
Egg
Gluten
Hvede
Tree nuts
Schwefeldioxide und Sulfite

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

62.5 g

Bacon, skivor

50 g

Riven gouda

25 g

Majonnäs

12.5 g

Grov senap

500 g

Bakpotatis

20 g

Finriven ost

1 portionspåse

Bladpersilja

50 g

Pankoströbröd

40 g

Rucola

1 st

Päron

20 g

Valnötter

1 paket

Matlagningsgrädde

20 g

Honung- & senapsdressing

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 msk

Mjölk (steg 1)

1 st

Ägg (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5476 kJ
Energi (kcal)1309 kcal
Fett90.1 g
varav mättat39.6 g
Kolhydrater111.4 g
varav socker17.4 g
Kostfiber8.5 g
Protein82.5 g
Kolesterol0.1 mg
Salt7.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Gör potatismos
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft). Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet, och mosa potatis tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], finriven ost, salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock. 

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt. 

Gör päron- och valnötssallad
2

Under tiden, placera valnötter på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 5–6 min, tills väldoftande. Ta ut ur ugnen och låt svalna.

Blanda majonnäs och senap [1/2 paket, 2P] i en liten skål.

Finhacka persilja. Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor. Skölj rucola.

Lägg päron, valnötter och rucola i en skål. Rör i honung- och senapsdressing, en nypa salt och peppar precis innan servering. 

Förbered kyckling
3

Skär ett horisontellt snitt i kycklingen med en vass kniv utan att skära rakt igenom på en separat skärbräda. Öppna kyckling, bre på lite senapsmajonnäs och toppa med en skiva bacon [½ paket, 2P] och lite gouda. Vik ihop och upprepa med resten av kyckling.

Ta fram tre djupa tallrikar. Lägg vetemjöl [2 msk | 4 msk] i den första. Vispa ägg [1 st | 2 st] i den andra. Blanda panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i den tredje.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
4

Vänd försiktigt kyckling i mjöl, sen i ägg och sist i panko och lägg över på en tallrik. 

TIPS: Var försiktig när du panerar så fyllningen inte trillar ut. 

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene.

Lägg över kyckling på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, tills genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga persiljesås
5

Under tiden, hetta upp stekpannan igen på medelvärme.

Tillsätt matlagningsgrädde och värm i 1-2 min, eller tills helt uppvärmd.

Rör i persilja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp kyckling och potatismos på tallrikar.

Servera med persiljesås och päron- och valnötssallad.