HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFiskburgare
topBanner
Fiskburgare

Fiskburgare

med senapsdressing, äppel- och fänkålssallad

Den krispiga fiskburgaren får spännande smak av citronzest och senapsdressing. Fiskburgaren serveras med en krispig och syrlig äppel- och fänkålssallad

Allergener:fiskäggsenapglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Gråsej

(Innehållerfisk)

25 g

Citron

2 st

Äpple

30 g

Fänkål

efter behov

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

1 st

Senap

(Innehållersenap)

efter behov

Briochebullar

(Innehållerägg, gluten, mjölkKan innehållaKan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av nötter)

3.33 msk

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Potatis

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)

Ägg*

(Innehållerägg)

Olivolja*

Vetemjöl*

(Innehållergluten)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2257.5784 kJ
Energi (kcal)539.5742 kcal
Fett20.6875 g
varav mättat3.6 g
Kolhydrater71.5873 g
varav socker9.4 g
Protein16.3875 g
Salt1.5 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1/2 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt* och peppar* och ringla över olivolja*. Vänd, och baka i 25-30 min, eller tills gyllene.

2

Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Skär äpple och fänkål i tunna skivor. Blanda äpple, fänkål, en skvätt citronjuice, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

3

Blanda mjöl*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Vispa ägg* i en ny skål. Blanda panko och citronzest i en tredje skål. Vänd fisk först i mjöl*, sen i ägg*, och till sist i pankon. För över till en tallrik. TIPS: Om du inte har ägg kan de ersättas med 2 msk mjölk.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* med en stor klick smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fisk i 4-5 på varje sida. Blanda majonnäs, senap, olivolja*, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en skål. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

5

Placera hamburgerbröd direkt på gallret och värm i ugnen i 4-5 min.

6

Bre senapsdressing på båda sidor av hamburgerbrödet. Bygg burgaren med äppelsallad och fisk. Servera med pommes, resterande sallad och citronklyftor.