Fiskburgare
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fiskburgare

Fiskburgare

med senapsdressing, äppel- och fänkålssallad

Den krispiga fiskburgaren får spännande smak av citronzest och senapsdressing. Fiskburgaren serveras med en krispig och syrlig äppel- och fänkålssallad

Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Gråsej

1

Ekologisk citron

1

Äpple

½

Fänkål

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

25

Senap

(Innehåller Senap)

2

Briochebröd

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

500

Potatis

Ingår inte i din leverans

Smör

1

Ägg

Olivolja

3.33

Vetemjöl

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)264 kcal
Energi (kJ)1103 kJ
Fett12.93 g
varav mättat1.6 g
Kolhydrater28.39 g
varav socker1.5 g
Protein8.87 g
Salt0.7 g

Instruktioner

Baka potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1/2 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt* och peppar* och ringla över olivolja*. Vänd, och baka i 25-30 min, eller tills gyllene.

Förbered sallad
2

Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Skär äpple och fänkål i tunna skivor. Blanda äpple, fänkål, en skvätt citronjuice, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Panera fisk
3

Blanda mjöl*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Vispa ägg* i en ny skål. Blanda panko och citronzest i en tredje skål. Vänd fisk först i mjöl*, sen i ägg*, och till sist i pankon. För över till en tallrik. TIPS: Om du inte har ägg kan de ersättas med 2 msk mjölk.

Stek fisk
4

Hetta upp en skvätt olivolja* med en stor klick smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fisk i 4-5 på varje sida. Blanda majonnäs, senap, olivolja*, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en skål. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

Värm hamburgerbröd
5

Placera hamburgerbröd direkt på gallret och värm i ugnen i 4-5 min.

Servera
6

Bre senapsdressing på båda sidor av hamburgerbrödet. Bygg burgaren med äppelsallad och fisk. Servera med pommes, resterande sallad och citronklyftor.