HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFiskburgare
topBanner
Fiskburgare

Fiskburgare

med senapsdressing, äppel- och fänkålssallad

Den krispiga fiskburgaren får spännande smak av citronzest och senapsdressing. Fiskburgaren serveras med en krispig och syrlig äppel- och fänkålssallad

Allergener:fisksenapäggmjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Gråsej

(Innehållerfisk)

25 g

Ekologisk citron

30 g

Äpple

efter behov

Fänkål

1 st

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

efter behov

Senap

(Innehållersenap)

3.33 msk

Briochebröd

(Innehållersenap, ägg, mjölk, glutenKan innehållasesam, soja)

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Potatis

Ingår inte i din leverans

Smör

Ägg

Olivolja

Vetemjöl

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)264 kcal
Energi (kJ)1103 kJ
Fett12.93 g
varav mättat1.6 g
Kolhydrater28.39 g
varav socker1.5 g
Protein8.87 g
Salt0.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1/2 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt* och peppar* och ringla över olivolja*. Vänd, och baka i 25-30 min, eller tills gyllene.

2

Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Skär äpple och fänkål i tunna skivor. Blanda äpple, fänkål, en skvätt citronjuice, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

3

Blanda mjöl*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Vispa ägg* i en ny skål. Blanda panko och citronzest i en tredje skål. Vänd fisk först i mjöl*, sen i ägg*, och till sist i pankon. För över till en tallrik. TIPS: Om du inte har ägg kan de ersättas med 2 msk mjölk.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* med en stor klick smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fisk i 4-5 på varje sida. Blanda majonnäs, senap, olivolja*, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en skål. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

5

Placera hamburgerbröd direkt på gallret och värm i ugnen i 4-5 min.

6

Bre senapsdressing på båda sidor av hamburgerbrödet. Bygg burgaren med äppelsallad och fisk. Servera med pommes, resterande sallad och citronklyftor.