topBanner
Fiskburgare

Fiskburgare

med senapsdressing, äppel- och fänkålssallad

Den krispiga fiskburgaren får spännande smak av citronzest och senapsdressing. Fiskburgaren serveras med en krispig och syrlig äppel- och fänkålssallad

Allergener:äggsenapglutenmjölkfisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ st

Citron

1 st

Äpple

½ st

Fänkål

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

25 g

Senap

(Innehållersenap)

2 st

Briochebullar

(Innehållerägg, gluten, mjölkKan innehållaKan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av nötter)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

500 g

Potatis

250 g

Sej

(Innehållerfisk)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

Smör*

(Innehållermjölk)

½ dl

Vetemjöl*

(Innehållergluten)

1 msk

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4174 kJ
Energi (kcal)998 kcal
Fett39 g
varav mättat8 g
Kolhydrater118 g
varav socker19 g
Protein46 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Skär oskalad potatis i 1/2 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt* och peppar* och ringla över olivolja*. Vänd, och baka i 25-30 min, eller tills gyllene.

2

Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Skär äpple och fänkål i tunna skivor.

Blanda äpple, fänkål, en skvätt citronjuice, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

3

Blanda mjöl*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Vispa ägg* i en ny skål. Blanda panko och citronzest i en tredje skål.

Vänd fisk först i mjöl*, sen i ägg*, och till sist i pankon. För över till en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan de ersättas med 2 msk mjölk.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* med en stor klick smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fisk i 4-5 på varje sida.

Blanda majonnäs, senap, olivolja*, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en skål.

VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

5

Placera hamburgerbröd direkt på gallret och värm i ugnen i 4-5 min.

6

Bre senapsdressing på båda sidor av hamburgerbrödet. Bygg burgaren med äppelsallad och fisk.

Servera med pommes, resterande sallad och citronklyftor.